Florin Pupăză, audiat ca martor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziaristul Florin Pupăză de la Adevărul, care a intrat în posesia subiectelor şi baremelor de corectare de la testele naţionale, a fost chemat, ieri, la Secţia 3 de Poliţie pentru a da

Ziaristul Florin Pupăză de la Adevărul, care a intrat în posesia subiectelor şi baremelor de corectare de la testele naţionale, a fost chemat, ieri, la Secţia 3 de Poliţie pentru a da declaraţii. El a fost întrebat cum s-a desfăşurat demersul jurnalistic, dacă mai erau oameni în holul în care trebuia să fie legitimat, ce i-au spus inspectorii de la Serviciul Naţional de Evaluare, de ce a ales numele Popescu şi judeţul Dâmboviţa şi ce a făcut când s-a văzut cu subiectele în mână.
"Am declarat că nu am prezentat şi nici nu mi s-a cerut vreo delegaţie, legitimaţie sau act de identitate la intrarea în minister, că nu am folosit un document fals pentru a intra în minister, iar numele de Popescu a fost ales pe loc, întâmplător. Eu am spus că mă cheamă Dumitru Popescu, fără să ştiu că pe doamna de la Dâmboviţa o cheamă Stela Popescu. Le-am mai spus că cei de la minister nu aveau un tabel cu numele persoanelor care trebuiau să ridice subiectele", a spus Florin Pupăză la ieşirea din sediul Poliţiei. Sâmbătă, ziaristul a predat imediat plicurile cu subiecte la Poliţie, fără a le desigila, fapt consemnat într-un proces-verbal. El a demonstrat o hibă serioasă a sistemului, pentru care a mulţumit însuşi ministrul educaţiei. Ziaristul Florin Pupăză a dat declaraţii în calitate de martor, în timp ce trei angajaţi ai Ministerului Educaţiei sunt urmăriţi penal pentru neglijenţă în serviciu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite