Florin Piersic Jr face "Banii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Discret în apariţiile la evenimente mondene. Îmbrăcat altfel decât ceilalţi. Eticheta "nonconformist" nu-l prinde, pentru că stilul său nu este încadrabil niciunui curent. Inaccesibil şi

Discret în apariţiile la evenimente mondene. Îmbrăcat altfel decât ceilalţi. Eticheta "nonconformist" nu-l prinde, pentru că stilul său nu este încadrabil niciunui curent. Inaccesibil şi totuşi binevoitor. Cel mai bun joc al actorului Florin Piersic Jr este cel al contrastelor. Regizor de scurtmetraj, regizor de teatru, actor în spaţii neconvenţionale sau pe marile platouri de televiziune, "doctor" la TVR şi inadaptat în societate, în rolurile de pe scenă. Tocmai prin această pendulare ieşită din rigorile previzibile, Florin Piersic Jr a făcut prozeliţi în lumea tinerilor. Noua lor religie: spontaneitatea.

Lungmetraj peticit cu scurtmetraje
Traduce piese de teatru contemporan şi le adaptează pentru spaţiile româneşti. Dar nici filmul nu-l lasă rece. Florin Piersic Jr a primit şase propuneri din partea tinerilor regizori care vor ca filmele să le fie selectate în proiectul "Banii", un lungmetraj alcătuit din 14 scurtmetraje, pe care regizorul îl va finaliza în martie 2007. Proiectul lungmetrajului "Banii", o producţie independentă marca Florin Piersic Jr, care va reuni 14 scurtmetraje ale tinerilor interesaţi să facă film, are până în prezent şase solicitări. "Am primit aproximativ 400 de mailuri de la oameni interesaţi. În acest moment, ştiu că cinci oameni s-au apucat serios de treabă şi urmează să ducă până la capăt proiectele, cu orice riscuri, iar un om a ajuns în faza finală. Mai are foarte puţin de lucrat la sunet, practic filmul lui este gata şi a trecut de selecţie, urmând a fi inclus în cele 14", a declarat pentru Mediafax Florin Piersc Jr.
ţinta proiectului: televiziunea
Unul dintre scurtmetrajele din proiect va fi realizat chiar de Florin Piersic Jr. Iniţiativa a fost făcută publică la începutul lunii septembrie, când regizorul a anunţat că aşteaptă să primească scurtmetrajele tuturor celor interesaţi pentru a le selecta în proiect. "Până acum, doi dintre cei care au început lucrul sunt operatori de imagine, unul este student la actorie, în timp ce ceilalţi doi au preocupări care îi situează aparent în afara sferei artistice", a precizat regizorul. Proiectul rămâne deschis până la data de 20 februarie 2007. Florin Piersic Jr speră ca lungmetrajul să fie difuzat în luna martie de TVR 1. După alte două producţii independente, "Eminescu versus Eminem" şi "Fix Alert", Florin Piersic Jr a lansat proiectul "Banii", un lungmetraj format din mai multe poveşti pe aceeaşi temă, în tradiţia celebrului "Coffee and Cigarettes", al lui Jim Jarmusch. Proiectul presupune selectarea unor producţii independente realizate de tineri pasionaţi. Filmele trebuie să aibă între 7 şi 10 minute, să fie realizate cu buget redus şi filmate pe suport digital.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite