Flăcările au înroşit cerul oraşului Săcele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Flăcări mai mari de 10 metri s-au înălţat spre cer şi au putut fi observate de la kilometri distanţă.

O fabrică de restaurare de mobilă veche a ars în totalitate azi-noapte. În momentul izbucnirii incediului în hală se aflau doi oameni, angajaţi ai firmei de mobilă. Oamenii au fost treziţi la timp de un vecin şi au reuşit să iasă din clădire.
„M-a trezit vecinul când a început să strige să ieşim că arde. Am crezut că glumeşte, că râde de noi. Când m-am dezmeticit am văzut că ardea acoperişul şi era să cadă peste noi. Tremur de frică şi acum” spune Ion Cozmâncă, angajat al fabricii de mobilă.
Trezit de pisici
Bărbatul care i-a salvat pe muncitori a fost trezit de pisicile lui. „După ce m-au trezit pisicile am auzit zgomote şi am ieşit să văd ce se întâmplă. Pocneau ţiglele de pe acoperiş şi zburau în toate părţile”, povesteşte Nicolae Ţopanu.
Cinci echipaje  de pompieri s-au luptat o noapte întreagă cu flăcările, care se extindeau cu repeziciune la tot acoperişul clădirii. Militarii au mai avut apoi încă un obstacol de trecut. Deşi în zonă sunt foarte multe firme, nici un hidrant nu exista în apropiere. „Intervenţia a fost foarte grea şi din cauza lipsei de apă în zonă. A trebuit să mergem până la Dârste şi la Electroprecizia ca să alimentăm maşinile” a declarat col. Stelian Rechiţean şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.
Oameni evacuaţi
În clădirea în care funcţiona  fabrica de mobilă se mai aflau şi alte firme care se ocupau cu producţia de cherestea.  Focul  le-a transformat în scrum şi pe acestea. Şi casele din apropiere au fost la un pas să fie cuprinse de flăcări. Oamenii legii i-au evacuat pe toţi cei care locuiau în apropiere până când pericolul a fost înlăturat.
„Am ieşi cu toţi copiii afară şi îi ţin acum în frig. Mi-e frică să nu ia foc şi casa noastră că nu mai avem decât ce e pe noi. Şi actele sunt înăuntru şi nu ne mai lasă să intrăm” a spus îngrozită Cornelia Tangerică. Din fericire focul a fost stins înainte să ajungă la casele din jur. Incendiul a fost lichidat abia dimineaţă după mai bine de şapte ore de muncă.
Primele cercetări arată că totul a pornit de la un foc deschis lăsat nesupravegheat de muncitori. Pagubele sunt estimate la câteva zeci de mii de euro pentru că mobila care a ars era foarte veche şi valoroasă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite