De la FixPix SRL la Haleluja

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape două sute de firme nou înfiinţate s-au înregistrat în luna ianuarie la Oficiul Registrului Comerţului (ORC) Bihor. Cele mai multe dintre ele sunt societăţi cu răspundere limitată,

Aproape două sute de firme nou înfiinţate s-au înregistrat în luna ianuarie la Oficiul Registrului Comerţului (ORC) Bihor. Cele mai multe dintre ele sunt societăţi cu răspundere limitată, potrivit informaţiilor furnizate de Cornelia Lucia Gligor, director ORC Bihor.
De la Siropel la Star Dogs Fashion SRL, numele companiilor înregistrate în prima lună a lui 2009 sunt dintre cele mai amuzante, însă de-a lungul anilor mediul de afaceri bihorean a dat dovadă de chiar mai multă creativitate. De la nume de zeităţi greceşti sau romane, la prenume de fraţi, iubiţi, copii sau asociaţi, toate contribuie la lista bogată a celor peste 40.000 de SRL-uri din Bihor.

Cu sens abscons

Altfel SRL, Arhetip SRL, Cogito SRL (1991) par a fi mai degrabă titlurile unor lucrări de filosofie.  Apple Mar Comserv (1997), Banderas Comserv SRL, Casa Albă, Cincila Company, Diabolic SRL, Doi plus unu SRL (2005), Doi lupi, Doi Haiduci, Edilul, Enigmatica, Grosu, Casa mea din Stână, Hacker SRL (2006) sau Haleluja SRL (2006) sunt câteva exemple de simţ al umorului, din partea întreprinzătorilor bihoreni.
FixPix SRL, înfiinţată în 2005, concurează pentru titlul de cel mai haios nume de firmă cu Lipiciu SRL sau cu  La Dracu Bar SRL, înregistrată în 1996. Afaceriştii cu aplecare înspre literatură au optat pentru nume precum Marin Preda SRL (2004), Meşterul Manole SRL (2005) sau Metafora SRL (1998).
În ceea ce priveşte domeniul de activitate ales pentru începerea unei afaceri, în România în general, în decembrie 2008, pe locul întâi era comerţul cu amănuntul, urmat imediat de comerţul cu ridicata. Pe locul trei se situează construcţiile, urmate de agricultură şi activităţi de management şi de consultanţă în management.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite