Fiul lui Teo Peter, protest antiamerican

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Ca român, mie mi se pare foarte ciudat că, peste două săptămâni, George W. Bush va veni în România să ne vorbească despre importanţa Alianţei, despre democraţie şi justiţia

"Ca român, mie mi se pare foarte ciudat că, peste două săptămâni, George W. Bush va veni în România să ne vorbească despre importanţa Alianţei, despre democraţie şi justiţia mondială. Pentru mine, toate acestea nu au nicio valoare", a declarat ieri fiul lui Teo Peter, care aşteaptă încă o rezolvare a cazului în care şi-a găsit sfârşitul tatăl său.

Familia fostului basist al trupei Compact intenţionează să organizeze un protest în perioada summitului NATO prin care să capteze atenţia autorităţilor americane. "În SUA a existat un caz similar, un diplomat georgian a ucis într-un accident un cetăţean american. Autorităţile au cerut ridicarea imunităţii diplomatului, lucru care s-a şi întâmplat. A fost judecat în SUA şi condamnat la 7 ani de închisoare", a mai spus Teo Peter junior.

Accidentul

Teo Peter a fost ucis în noaptea de 3/4 decembrie 2004 într-un teribil accident de circulaţie, provocat de către un angajat al Ambasadei SUA în România, sergentul VanGoethem. Autorităţile americane au hotărât ca vinovatul să fie judecat de un tribunal militar. În urma procesului, care a avut loc în SUA, sergentul a fost găsit nevinovat.

Familia aşteaptă şi daune morale pentru pierderea lui Teo Peter. Ultima "ofertă financiară" a americanilor a fost de 16.500 de dolari. "Ne aflăm în acest stadiu de aproape doi ani, şi nimic nu se întâmplă. Ne simţim umiliţi şi batjocoriţi", a spus Dorin Peter, fratele artistului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite