Fiţi inspirate la alegerea costumului de baie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum stabilim ţinuta de plajă care ne avantajează şi silueta, şi buzunarul Costumele de baie sunt preocuparea multora dintre noi, mai ales în perioada aceasta, în care mersul la mare

Cum stabilim ţinuta de plajă care ne avantajează şi silueta, şi buzunarul

Costumele de baie sunt preocuparea multora dintre noi, mai ales în perioada aceasta, în care mersul la mare stă în mintea oricui. Tocmai din acest motiv am ales să discutăm despre costume de baie, o piesă vestimentară a cărei achiziţionare constituie o problemă serioasă pentru multe femei.

Am făcut o incursiune prin magazinele din Bucureşti să vedem care sunt tendinţele, nu numai din punct de vedere al colecţiilor de vară, ci şi al acelor costume de baie care sunt cele mai interesante pentru cumpărătoare.

Concluzia pe care am tras-o este asemănătoare cu aceea enunţată de una dintre clientele pe care le-am întâlnit într-un magazin de pe Calea Victoriei care vinde numai haine create de designeri cunoscuţi: "Eu vreau ca şi la plajă să se vadă cine sunt."

Cu alte cuvinte, cumpărăm produse care au un logo foarte bine evidenţiat, fără a ţine seama la fel de mult de tăietură, material sau mai ales confort. Este adevărat că nu am remarcat foarte multe piese tapetate cu logouri, dar designerii au grijă să lase mici etichete la vedere sau să transforme accesoriile costumului în obiecte-logo.

Majoritatea costumelor de baie se remarcă prin imprimeuri psihedelice, culori cât mai tari posibil şi eterna combinaţie de sutien triunghi şi bikini aferent. Fusta mini, asortată cu costumul, este una dintre piesele la care de multe ori nu poţi să renunţi dacă vrei musai la un nume de designer înscris pe costumul tău de baie.

Cum clienţii nu păreau să se înghesuie, am avut suficient timp să aflăm de la vânzătoare că vara aceasta româncele preferă nu numai logourile, dar şi strasurile şi toate accesoriile strălucitoare pe costumele de baie.
În continuarea periplului magazinelor am ajuns şi în locuri mai pământeşti.

Aici însă am remarcat tendinţe asemănătoare în alegerea imprimeurilor, aceleaşi culori vii, logouri care de data aceasta nu mai sunt adevărate, şi fireşte materiale ceva mai puţin pretenţioase, bineînţeles la preţuri relativ mici. Costumele sunt la fel de înguste, sutienele au cupele asemănătoare, lucrurile stau asemănător, doar că clienţii sunt ceva mai mulţi.

Am apelat la sfaturile stilistului Ana Mohora în privinţa costumelor de baie cele mai potrivite pentru tinerele ceva mai plinuţe: "În niciun caz să nu se arunce la bikini, ne-a spus ea." Cu cât se acoperă mai mult cu atât mai bine. Pe de altă parte, costumele dintr-o singură piesă avantajează mult mai mult o siluetă nu tocmai perfectă", ne mai spune Ana.

Mai multă inspiraţie în ce priveşte costumele de baie găsim studiind ultimele fotografii de la prezentarea "Ashley Paige" la Mercedes-Benz Fashion Week în Miami Beach.

Costumele decupate sunt cele mai dorite, iar unele dintre ele au un maxim de ornament, panglici, funde şi diverse alte accesorii. Se poartă piesele întregi, dar suficient de decupate încât să poată fi cu succes considerate în două piese. Decupajul maxim are însă dezavantajul că dă naştere unui bronz care ar face să pălească de ruşine orice tractorist care se respectă.

Dacă vă lasă inima şi mai ales dacă rezistaţi la caniculă, puteţi să optaţi chiar pentru un tricou sexy care poate fi purtat peste sutienul costumului de baie. Orice, numai să rămâneţi în tendinţe…

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite