Fiscul vrea 430 miliarde de lei de la clubul Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lichidarea Asociaţiei FC Steaua nu putea fi făcută înainte de a fi garantaţi creditorii Administraţia Finanţelor Publice Sector 6 a atacat cu recurs la Tribunalul Bucureşti decizia

Lichidarea Asociaţiei FC Steaua nu putea fi făcută înainte de a fi garantaţi creditorii

Administraţia Finanţelor Publice Sector 6 a atacat cu recurs la Tribunalul Bucureşti decizia magistraţilor de a dizolva Asociaţia FC Steaua Bucureşti. Motivele invocate sunt legate de faptul că asociaţia are datorii istorice la bugetul de stat de aproape 430 miliarde de lei (debit 225 miliarde de lei şi accesorii de 202 miliarde de lei).

Un alt motiv ar fi că lichidarea, potrivit normelor în vigoare, nu trebuia terminată înainte de a fi garantaţi creditorii. Reprezentanţii Fiscului susţin că vina a aparţinut lichidatorului judiciar, Gabriela Breza, care nu a întreprins nicio măsură pentru achitarea datoriei şi a atras atenţia că aceasta poate răspunde în solidar pentru daunele cauzate creditorilor din culpa ei. Fiscul mai arată că, potrivit legii, lichidatorul trebuia să încaseze creanţele, să plătească creditorii, iar dacă numerarul era insuficient, să vândă prin licitaţie publică bunurile mobile şi imobile, măsuri pe care aceasta nu le-a întreprins. "Doamna lichidator avea obligaţia să comunice instituţiei noastre atât încheierea din 13.09.2006, prin care s-a dispus dizolvarea Asociaţiei, cât şi sentinţa civilă nr. 770/06.12.2006 prin care s-a hotărât lichidarea Asociaţiei, acest lucru nu s-a întâmplat. Prin culpa sa, dna lichidator a cauzat instituţiei noastre un prejudiciu de aproximativ 430 miliarde de lei", susţin reprezentanţii Fiscului în motivele de recurs. Contactată telefonic, Gabriela Breza a refuzat orice dialog pe tema lichidării Asociaţiei FC Steaua Bucureşti şi nu a dorit să facă niciun comentariu.

SC Steaua a moştenit Asociaţia Steaua

AFCSB a preluat, în 1999, datoriile şi creanţele Clubului Sportiv al Armatei Steaua şi ale fostei secţii de fotbal profesionist, acumulate din perioada postdecembristă, exclusiv pentru componenţii echipei de fotbal, stafful tehnic şi cheltuielile cu echipa de fotbal. Până în 2003, ea a manageriat activitatea echipei de fotbal Steaua Bucureşti. Ulterior declarării insolvabilităţii, Garda Financiară susţine că AFCSB a transferat cu titlu gratuit elementele fondului de comerţ ale Asociaţiei la Societatea Comercială FC Steaua Bucureşti şi a fost de acord cu rezilierea contractelor de muncă încheiate de jucători cu Asociaţia şi a redactat noi contracte cu Societatea. AFCSB avea 55 de membri, care au votat dizolvarea, iar conducerea era asigurată de preşedintele Teia Sponte şi vicepreşedintele Gigi Becali. La SC FC Steaua Bucureşti, preşedinte executiv este Mihai Stoica, iar vicepreşedinţi, Gigi Becali şi Teia Sponte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite