Fiscul a colectat, în septembrie, peste 96 de milioane de euro din amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiscul a colectat, în septembrie, peste 96 de milioane de euro din amenzi
Fiscul a colectat, în septembrie, peste 96 de milioane de euro din amenzi

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a controlat, în luna septembrie, peste 6.500 de firme, sumele colectate la bugetul general consolidat ridicându-se la aproximativ 412,54 milioane de lei (96 de milioane de euro). 

Cele mai multe dintre controale au fost inspecţii fiscale şi controale inopinate. Potrivit ANAF, s-au aplicat peste 1.300 de amenzi contravenţionale, în valoare de aproape 2,9 milioane de lei, şi au fost înaintate 153 de sesizări penale. Acestea din urmă aduc un prejudiciu de peste 160,8 milioane de lei.

Majoritatea neregulilor constatate se referă la neplata taxelor şi a impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, acte contabile incomplete sau nefuncţionarea la sediul social declarat. De asemenea, unele dintre firmele amendate au înregistrat în evidenţa contabilă facturi fiscale emise de societăţi „fantomă” şi au efectuat tranzacţii fictive.

În vizorul Fiscului au intrat şi persoanele care au realizat tranzacţii imobiliare cu terenuri şi construcţii noi. În urma unei prime selecţii, inspectorii vor controla 7.145 de persoane, care au efectuat peste 85.400 de tranzacţii.

Numai în cazul unei singure persoane - aflată, în această perioadă, în inspecţie fiscală - suma estimată ca fiind datorată la bugetul de stat se ridică la peste 70 de milioane de lei, la care se vor adăuga accesoriile aferente ce urmează a fi calculate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite