Fiscul vrea să umble prin conturile românilor - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă scrie despre intenţia Fiscului de a primi toate rulajele unui client la banca cu care lucrează, Geoană debutează în dosarul Voicu, iar cine a luat mai mulţi bani pe timp de criză. Citeşte şi soluţiile pentru a opri falimentul în Sănătate şi turnuleţe libere de taxe în oraşul lui Brâncuşi.

Fiscul vrea să umble prin conturile românilor

Statul vrea să ştie totul despre români: ce bani au în conturi, de la cine iau bani, cui dau bani şi mai ales unde stau, scrie Cotidianul. Totul pentru a-i putea executa oricând dacă uită să-şi plătească dările către stat. Potrivit proiectului de modificare a Codului de Procedură Fiscală, instituţiile de credit ar putea fi obligate să comunice, la cererea scrisă a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), toate rulajele şi soldurile conturilor deschise de un anumit client, persoană fizică sau juridică.

Geoană debutează în dosarul Voicu

DNA a interceptat SMS-uri şi convorbiri telefonice dintre Mircea Geoană, preşedintele Senatului, şi Maria Schutz, vicepreşedintele PSD Dolj. Aceasta a obţinut blocarea judecării propriului dosar penal cu ajutorul senatorului PSD Cătălin Voicu, scrie România Liberă. Din interceptările realizate de procurori ar rezulta că Mircea Geoană  îi recomandă Mariei Schutz să vorbească cu senatorul PSD Cătălin Voicu, sugerându-i că acesta ar putea-o ajuta cu dosarul penal. Interceptările ar fi fost făcute în 2006, cu mandat obţinut de DNA de la judecător pe numele Mariei Schutz..

Soluţii pentru a opri falimentul în Sănătate

Sistemul public de asigurări de sănătate ar trebui modificat serios pentru a nu intra în colaps la jumătate acestui an. Dacă nu se iau măsuri, din iunie nu vor mai fi bani pentru medicamente compensate, iar serviciile către medici nu vor mai putea fi plătite. Experţii în asigurări şi politici de sănătate publică au mai multe propuneri: coplată pentru a modera serviciile nejustificat servicii, dar şi creşterea numărului celor ce contribuie la asigurări, potrivit EVZ.

Turnuleţe libere de taxe în oraşul lui Brâncuşi

Despărţite doar de câţiva metri, două zone din municipiul Târgu-Jiu arată realitatea în care suntem nevoiţi să trăim. Pe de-o parte, parcul, care găzduieşte singurele opere în aer liber ale sculptorului Constantin Brâncuşi, iar, pe de altă parte, cartierul romilor din Meteor. Două lumi diferite, unde joncţiunea este dată chiar de amplasare, scrie Jurnalul Naţional.

Cine a luat mai mulţi bani şi unde se mai angajează

Angajatul român din statisticile oficiale s-a bucurat de bani mai mulţi în plină recesiune, potrivit Gândul. La sfârşitul anului trecut, angajaţii din 15 judeţe, inclusiv Bucureşti, au avut parte de creşteri salariale de până la 111 lei, în timp ce, în restul ţării, veniturile salariaţilor la stat şi la privat au scăzut cu sume cuprinse între 1 leu şi 181 de lei. De departe, cei mai norocoşi au fost hunedorenii, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, care, în decembrie 2009, au primit în medie cu 111 lei mai mult la leafă faţă de aceeaşi lună a anului 2008.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite