Firmele rromilor "fierari", cele mai profitabile din judetul Galati

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele tiganilor din Toflea scot in fiecare an profit de ordinul zecilor de milioane de dolari, fara sa aiba angajati trecuti pe statul de plata. In topul de anul acesta al

Firmele tiganilor din Toflea scot in fiecare an profit de ordinul zecilor de milioane de dolari, fara sa aiba angajati trecuti pe statul de plata.
In topul de anul acesta al microintreprinderilor, un sereleu din acest sat a produs un profit brut de 10 milioane USD, cu un singur angajat. Pe locul doi in top se afla o firma din Galati, care a acumulat peste 3 milioane de dolari fara sa angajeze pe cineva. "Productivitatea muncii" este recunoscuta la Toflea de ani buni. In 2003, cea mai rentabila microintreprindere galateana a fost tot de aici. Anul urmator insa, despre acest sereleu nu s-a mai auzit nimic, disparand pur si simplu din randul primelor 50 de firme din judet. Mai toate sereleurile tiganesti din aceasta zona se ocupa de comertul cu fier vechi. Sunt recunoscute pentru faptul ca nu au evidenta contabila, sau o au in cate doua-trei randuri, care nu seamana intre ele. Ca profit insa, firma castigatoare de anul acesta s-ar putea bate parte-n parte cu cei de la Mittal Steel (combinatul Sidex) sau cu olandezii de la santierul naval Damen.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite