Firmele de leasing vând mii de bunuri recuperate: maşini, iahturi şi chiar cuptoare- Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firmele de leasing vând mii de bunuri recuperate: maşini, iahturi şi chiar cuptoare- Revista presei economice
Firmele de leasing vând mii de bunuri recuperate: maşini, iahturi şi chiar cuptoare- Revista presei economice

Presa economică de azi scrie despre firmele de leasing care au început să vândă bunurile recuperate, Ministerul Finanţelor care vrea să se împrumute prin obligaţiuni în valoare de 400 de milioane de euro sau despre factoringul care este o soluţie posibilă la blocajul generat de stat. Printre alte subiecte, pensionarii privaţi din ECE finanţează găurile din bugetele publice, iar AIPC vrea un evaluator independent pentru ofertele Ro



Firmele de leasing vând mii de bunuri recuperate: maşini, iahturi şi chiar cuptoare.

Majoritatea firmelor publică pe site-urile lor ofertele, iar unele au înfiinţat chiar site-uri speciale pentru revânzare. Numărul total de recuperări a sărit de 10.000 de bunuri. Companiile de leasing încearcă să revândă mii de bunuri recuperate de la clienţii cu probleme financiare, care nu şi-au mai putut plăti ratele, având în ofertă de la maşini şi camioane până la iahturi, vile, cuptoare de bucătărie sau echipamente pentru saloane de înfrumuseţare, scrie Ziarul Financiar.

Bugetul are nevoie astăzi de 400 milioane de euro. Ministerul Finanţelor vrea să se împrumute astăzi, prin obligaţiuni în valoare de 400 de milioane de euro, emisiune anunţată miercuri seară, în condiţiile în care tranşa a treia de împrumut de la Fondul Monetar Internaţional a devenit incertă. “E o procedură pe care Ministerul de Finanţe o face, e un fel de a se asigura. Sunt proactivi, ăsta e un lucru foarte bun. Suma de 400 de milioane nu este foarte mare pentru România, cred că o vor ridica, depinde de cost”, a explicat Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, scrie Money.

Posibilă soluţie la blocajul generat de stat: Factoring, dar cu plăţile direct către bănci. Firmele care au de recuperat mari sume de bani de la stat nu-şi pot finanţa activitatea, în contul creanţelor, cu ajutorul băncilor sau al companiilor de factoring pentru că statul plăteşte când vrea şi doar prin contul companiei din Trezorerie. Acest lucru îngreunează apoi recuperarea banilor de către bănci. Numărul firmelor care au încercat să facă rost de lichidităţi prin cesiunea creanţelor faţă de stat a crescut exponenţial în ultima perioadă, scrie Bursa.

Pensionarii privaţi din ECE finanţează găurile din bugetele publice
. Fondurile de pensii private din Europa Centrală şi de Est sunt transformate de guverne în instrumente de cârpire a deficitelor pe care le înregistrează bugetele publice. Cea mai recentă decizie în acest sens a fost anunţată de Polonia, care vrea să taie contribuţiile care pleacă la sistemul obligatoriu de pensii private, aşa-numitul Pilon II, la 3% din salarii, faţă de un nivel de 7,3% aplicat în prezent. Diferenţa de 4% va fi păstrată la sistemul public şi va fi folosită pentru reducerea cheltuielilor cu 13 miliarde de zloţi (4,5 miliarde de dolari) pe an, estimează ministerul de finanţe polonez, iar datoria publică se va reduce cu 1% din produsul intern brut, scrie Standard Money.

AIPC vrea un evaluator independent pentru ofertele Rompetrol
. Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital propune CNVM să desemneze un evaluator independent care să stabilească preţurile pentru ofertele de preluare de la Rompetrol Rafinare (RRC) şi Rompetrol Well Services (PTR), pentru a nu mai fi amânată lansarea operaţiunilor. Având în vedere situaţia de blocaj total în privinţa acestor OPP, AIPC somează CNVM să se întrunească de urgenţă şi să tranşeze situaţia, să îşi asume o decizie care să conducă la un rezultat concret în condiţii de celeritate şi nu să se derobeze de răspunderea conferită de lege, scrie Curierul Naţional.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite