Firma mamei senatorului Cornelia Cazacu - monopol pe bulevardele Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mugur Ciuvică, preşedintele grupului de Investigaţii Politice (GIP), a ieşit, ieri, din nou, la rampă acuzând grupurile de interese din jurul preşedintelui Traian Băsescu. El afirmă că

Mugur Ciuvică, preşedintele grupului de Investigaţii Politice (GIP), a ieşit, ieri, din nou, la rampă acuzând grupurile de interese din jurul preşedintelui Traian Băsescu.
El afirmă că firma Eurovia International Construct S.A a primit de la Primăria Capitalei un contract în valoare de 21 milioane de euro pentru întreţinerea bulevardelor Bucureştiului, care au ieşit din perioada de garanţie. Conform GIP, acţionarul principal al firmei este Elena Gheorghe, o pensionară de 70 de ani din Urlaţi, judeţul Prahova. Asociaţii săi sunt Ilie Dan Cristescu, Ioana Alexandra Cazacu şi Niculina Daniela Cristescu. Bătrâna este mama Corneliei Cazacu, senator PD şi şefa organizaţiei de femei a partidului condus de Emil Boc şi Adriean Videanu. Ceilalţi acţionari sunt tot rude ale parlamentarului PD. De altfel, Consiliul de Administraţie al firmei este condus de Dănuţ Cazacu, soţul senatoarei PD. Acesta a fost consilier la primărie şi a făcut afaceri de succes şi în timpul mandatului de primar al lui Traian Băsescu, iar apoi a fost nevoit să demisioneze. Firma soţilor Cazacu a obţinut, pe vremea când Băsescu era primar, repararea unui număr foarte mare de bulevarde, străzi importante şi pieţe din Bucureşti. Conform GIP, în cadrul programului primăriei pentru întreţinerea bulevardelor, apare şi compania SC Euro Construct Trading 98 SRL, firma lui Dan Besciu şi Sorin Vulpescu, "prietenii de la Golden Blitz".

"Contractele au fost obţinute legal, prin licitaţie"
Senatorul PD Cornelia Cazacu susţine că toate contractele derulate de Prim?ria Capitalei cu firmele familiei sale au fost obţinute legal, prin licitaţie, şi se declară indignată de faptul că numele familiei sale este adus în "vârtejul grupurilor de interese", relatează. Ea a mai declarat că i se pare normal ca profitul firmelor la care este acţionar să-l împartă cu familia sa. Ea a precizat că şi-a cesionat acţiunile mamei sale, pentru că se s?turase ca presa s?-i folosească numele pentru "tot felul de poveşti inventate de unul sau de altul".

Cazacu, la competiţie cu Năstase în privinţa tablourilor
În declaraţia de avere completată în 2006, Cornelia Cazacu, declară 15.000 de metri pătraţi de teren agricol în judeţul Neamţ, precum şi 2400 de metri pătraţi de teren intravilan în Bucureşti şi 1200 în Poiana ţapului. Ea mai declară 2 apartamente şi o casă de locuit, toate în Bucureşti, şi o casă de vacanţă în Urlaţi, Prahova, moştenită în anul 2002. Cea mai interesantă parte a declaraţiei de avere a senatorului PD sunt însă bunurile mobile. Pe lângă bijuterii în valoare de 23.500 de euro, ea a mai trecut şi 8 tablouri cu valori ce însumează 48.300 de euro, printre artişti fiind şi nume recunoscute ca Tonitza sau Grigorescu, cel din urmă fiind declarat la o valoare de 14.500 de euro. Cornelia Cazacu a început anul 2006 cu patru conturi bancare, câte un depozit de doar 50.000 ROL şi unul de 53.200 euro şi alte două conturi curente, unul în valoare de 160.000 ROL şi celălalt însumând 6.300 euro. Senatorul a mai precizat că are de recuperat un împrumut de 340.000 RON (aproximativ 93.000 euro).La data de 10 ianuarie 2006, Cornelia Cazacu mai avea 80 de acţiuni la S.C Remix-Rom 2000 S.A, ce-i ofereau o cotă de participare de 24.24%, şi pe care le-a declarat ca valorând 23.200 de euro. La capitolul datorii, senatorul Cazacu trece un contract în valoare de 22.750 euro, scadent în acest an.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite