„Firma de un euro“, gogoaşă electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu doi ani, la data de 1 februarie 2007, la nivelul Parlamentului European a fost adoptată o rezoluţie prin care se anunţa proiectul statutului firmelor cu capital social de un euro, numite „Societăţi Private Europene“ (SPE).

Mai târziu, în vara anului 2008, discuţiile pe marginea acestui proiect au fost reluate, însă lucrurile au rămas în stadiul de proiect.

Acum, ministrul pentru IMM, Constantin Niţă, vine cu un „superproiect“ în baza căruia, în România, ar putea fi înfiinţat SRL-ul de tip starter, cu capital social de un euro, prin „modificarea Legii societăţilor comerciale“. Nicio vorbă despre SPE...

Potrivit lui Niţă, pentru a deschide o asemenea firmă este necesar ca persoanele respective să nu mai fi deţinut nicio altă societate comercială şi „să aibă un plan financiar realizat cu asistenţă din partea unui expert contabil“. Or, capitalul social de numai un euro presupune tocmai reducerea costurilor, în timp ce asistenţa din partea unui expert contabil înseamnă cheltuieli considerabile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite