Fire of Anatolia, la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebra trupă va susţine, în penultima zi a anului, un spectacol în capitala europeană . În urma succesului răsunător atât în presă, cât şi la public, celebra trupă Fire of Anatolia

Celebra trupă va susţine, în penultima zi a anului, un spectacol în capitala europeană .

În urma succesului răsunător atât în presă, cât şi la public, celebra trupă Fire of Anatolia revine acum, la final de an, în România. De această dată, spectacolul va avea loc la Sibiu, în data de 30 decembrie, şi va începe la ora 21.00, pe scena din Piaţa Mare.

Unul dintre cele mai bune grupuri de dans din lume, Fire of Anatolia este un proiect unic care s-a născut având la bază episoade din mitologia şi istoria Turciei, reuşind să sintetizeze elemente şi figuri de dans care provin din diferite regiuni ale Anatoliei. În 1999, coregraful Mustafa Erdogan a făcut primii paşi în realizarea visului său, închegând această trupă sub numele de "Sultans of the Dance". Astfel, 90 de tineri dansatori au fost selectaţi din 750 de participanţi.

A fost un efort îndelung susţinut sub stricta îndrumare şi supraveghere a dieteticienilor, a instructorilor de dans şi a experţilor în etnografie şi folclor. Primul lor eveniment s-a desfăşurat în Teatrul Antic din Bodrum, având o audienţă de peste 15.000 de spectatori, ca mai apoi trupa să fie nominalizată în Guiness Book. În 2002, Fire of Anatolia a început un turneu mondial, începând cu Germania, Elveţia, Olanda, Japonia şi multe alte ţări. Trupa de dans care a adus bogata cultură a Anatoliei şi magia dansului prin stilul său magnific a fost primul grup din lume care a susţinut spectacole în clădirea parlamentului din China.


Dans inspirat din folclorul turcesc

Trupa de dans oriental Fire of Anatolia se inspiră din mitologia şi cultura anatoliană, prezentând publicului un spectacol inedit, ce îmbină folclorul şi dansul popular din toate regiunile Turciei într-o interpretare modernă. Este primul grup de dans din lume care a susţinut, pentru prima dată după 2.300 de ani, un spectacol în Teatrul Antic din Bodrum, au fost primii dansatori care au susţinut spectacole în clădirea parlamentului din China şi au primit nominalizări la Cartea Recordurilor pentru numărul impresionant de spectatori care asistă la show-urile lor. De exemplu, în Eregli, în iunie 2003, 400.000 de spectatori i-au aplaudat pe dansatori, în picioare.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite