„Fire and Ice“, lansat în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie românească a produs primul lungmetraj pentru piaţa americană. „Fire and Ice: The Dragon Chronicles“ va avea premiera pe Sci Fi Channel SUA în această seară. Producţia Media Pro Pictures a fost filmată în urmă cu un an.

Pelicula marchează şi o altă premieră românească: efectele vizuale au fost realizate integral în România, de către MediaPro Magic, divizia de postproducţie a Studiourilor MediaPro.

Un film fantasy

Crearea efectelor speciale a durat opt luni şi a fost realizată de o echipă de 41 de persoane, coordonată de expertul Tony Willis.

„Dacă pentru o producţie de acest gen sunt realizate aproximativ 150 de shot-uri de efecte vizuale, pentru «Fire and Ice» am creat 517”, povesteşte Willis.

„Cea mai mare provocare au reprezentat-o dragonii, dar aria de efecte include castele, ţinuturi de gheaţă, o mină de sare, până şi munţi.” Filmul de tip fantasy are elemente de basm clasic. Un dragon de foc atacă regatul Carpia, care este pârjolit aproape în întregime. Regele lasă soarta tărâmului în mâinile fiicei lui, prinţesa Luisa (Amy Acker), şi ale cavalerului Gabriel (Tom Wisdom).

Actorul veteran John Rhys-Davies, cunoscut ca Gimli din „Stăpânul inelelor” sau „Indiana Jones”, îl joacă pe magicianul Sangimel, sfătuitorul cavalerului Gabriel. Nici actorii tineri nu sunt la început. Amy Acker a avut roluri în „Alias” şi „Supernatural”, iar Tom Wisdom, în „300” şi „The Sisterhood of Travelling Pants 2”.

Printre actorii români care fac parte din distribuţie se numără Răzvan Vasilescu, Oana Pellea, Loredana, Ovidiu Niculescu şi Cabral. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite