Finul lui Băsescu, Gheorghe Falcă, a dat explicaţii la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul PD al Aradului, Gheorghe Falcă (foto), s-a prezentat ieri la DNA, unde procurorii au început să-i prezinte materialul de urmărire penală în baza căruia a fost învinuit de fapte de

Primarul PD al Aradului, Gheorghe Falcă (foto), s-a prezentat ieri la DNA, unde procurorii au început să-i prezinte materialul de urmărire penală în baza căruia a fost învinuit de fapte de corupţie în legătură cu vânzarea unui teren către o firmă privată la un preţ subevaluat.

De altfel, în acest dosar, DNA a decis, în urmă cu trei luni, punerea sub sechestru a bunurilor deţinute de Gheorghe Falcă, pentru recuperarea prejudiciului în condiţiile în care edilul ar fi găsit vinovat. El este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

În acelaşi dosar este pus sub acuzare şi viceprimarul Aradului, Tiberiu Dekany. Terenul de cinci hectare a fost vândut în 2005 firmei Elecon Plus cu un milion de euro, iar apoi societatea l-a revândut cu 3,5 milioane de euro. Ieri, după circa patru ore petrecute la DNA, Falcă, care este şi finul de cununie al preşedintelui Traian Băsescu, a declarat presei că "a semnat câteva proceduri", refuzând să dea alte detalii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite