Finanţele au ales zece bănci pentru eurobonduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Finanţele au ales zece bănci pentru eurobonduri
Finanţele au ales zece bănci pentru eurobonduri

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a stabilit lista scurtă cu cele zece bănci care vor putea transmite oferte îmbunătăţite pentru a fi selectate ca administratori ai emisiunii de euroobligaţiuni cu o valoare de cel puţin 500 milioane euro şi maturitate de cinci ani.

„Pentru negocierile în vederea definitivării structurii grupului de administratori ai tranzacţiei emisiunii de euroobligaţiuni, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a selectat un număr de 10 instituţii financiare“, informează un comunicat al ministerului.

Instituţiile financiare selectate de Finanţe pentru negocieri sunt Barclays Capital, Citibank N.A., Credit Suisse, Deutsche Bank AG, EFG Eurobank Ergasias SA/Bancpost SA, Erste Bank şi Banca Comercială Română SA, HSBC Group, ING, Societe Generale şi Unicredit. Iniţial au depus oferte 23 de instituţii.

MFP solicitase, în 7 august, băncilor de investiţii propuneri pentru intermedierea unei noi emisiuni de eurobonduri pe piaţa externă, cu valoare indicativă de minimum 500 milioane euro şi maturitate de 5 ani, programată, cel mai devreme, pentru a doua parte a lui 2009, pecizând că sumele obţinute vor servi pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Perioada estimată pentru lansarea emisiunii este a doua parte a anului 2009, dar ministerul precizează că, în cazul înrăutăţirii condiţiilor din piaţă, nu sunt excluse amânarea, anularea sau schimbarea condiţiilor tranzacţiilor.


Ultima emisiune de eurobonduri lansată de România a fost în iunie 2008, când au fost vândute titluri de 750 milioane euro.

Pe 14 august, Finanţele au vândut, prin subscripţie publică, obligaţiuni de stat cu dobândă denominate în euro, în valoare de 447 milioane de euro, cu maturitate la patru ani şi o rată a cuponului de 5,25%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite