Finanţările prin leasing, 3,31 miliarde de euro în primele nouă luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa leasingului a crescut cu 42% în primele trei trimestre ale anului, faţă de acceaşi perioadă a lui 2006. Astfel, valoarea bunurilor finanţate prin leasing până în luna septembrie a

Piaţa leasingului a crescut cu 42% în primele trei trimestre ale anului, faţă de acceaşi perioadă a lui 2006. Astfel, valoarea bunurilor finanţate prin leasing până în luna septembrie a fost de 3,31 miliarde de euro. Cea mai mare parte a finanţărilor s-au îndreptat şi anul acesta spre sectorul auto (72%), în timp ce leasingul imobiliar a cumulat doar 7%.

Companiile reprezintă 82% din beneficiarii contractelor de leasing, în timp ce persoanele fizice nu au obţinut mai mult de 15% din finanţări. Cea mai modestă finanţarea prin leasing a revenit sectorului public (3%). Din perspectiva perioadei de finanţare, cele mai multe contracte sunt încheiate pe o perioadă cuprinsă între 3-5 ani. Cele mai puţine contracte sunt scadente la 1 an.

Potrivit estimărilor, piaţa autohtonă a leasingului este aşteptată să ajungă la sfârşitul lui 2007 la 4,3 miliarde euro, cu 40% mai mult faţă de anul trecut. Companiile de leasing, subsidiare ale băncilor, au cumulat 64% din volumul pieţei, în timp ce firmele independente au acordat doar 26% din totalul finanţărilor. În ansamblu, membrii Asociaţiei de Leasing şi Servicii Nebancare (ALB) şi cei ai Asociaţiei Societăţilor de Leasing din România au reuşit să concentreze, în primele nouă luni ale anului, 97% din piaţa de profil, deţinând peste 108.000 contracte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite