Finalul telenovelei Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar opt piese au rămas în finală Din 11 negri mititei au mai rămas doar şapte în finala naţională a Eurovisionului. Nu am scăpat nici în acest an de scandaluri, care au devenit, se

Doar opt piese au rămas în finală

Din 11 negri mititei au mai rămas doar şapte în finala naţională a Eurovisionului. Nu am scăpat nici în acest an de scandaluri, care au devenit, se pare, ceva obişnuit.

Selecţia naţională a Eurovisionului 2007 a stat sub semnul acuzaţiilor de plagiat. Cum lupta pentru ciolan e mare, mai ales că Mihai Trăistariu s-a clasat anul trecut pe locul patru la Atena, mulţi artişti şi pseudoartişti au zis: De ce nu? De ce nu am încerca şi noi marea cu degetul şi de ce nu ne-am îmbogăţi şi noi cu 1-2 milioane de euro? Aşa se face că, după o preselecţie de tot râsul, cu 255 de piese "una şi una" de ridicole, de-abia au fost culese 24. Andreea Bălan a dat bir cu fugiţii. Că are concerte, că îi e teamă să cânte live pe scenă în faţa unui public adevărat, nici nu ne mai interesează. Mandinga a procedat la fel. Curios e că, la cât de furioase au fost anul trecut şi la cât de pornite au fost să câştige, fetele de la Indiggo au obligat organizatorii să le elimine, prin neprezentarea acestora la repetiţii. Şi se înscriseseră la preselecţie cu cinci piese. Sau cel puţin aşa s-a tot spus. Şi când credeam că s-a terminat totul... Au apărut acuzaţiile de plagiat. Nu puţine şi nu la o piesă sau două.

Cei vizaţi, adică Andra&Smiley ("capul răutăţilor" Marius Moga), RedNex&Ro-Mania, New Effect feat.Moni-k, dar şi Locomondo sau Tibi Scobiola, s-au apărat, cum era de aşteptat. Papa jr a fost prins cu mâţa-n sac şi a fost eliminat. Culmea e că nici nu a negat fapta. Acuzaţiile de plagiat au rămas doar la acest nivel şi "vinovaţii" au mers mai departe. Dar nu, nu s-a terminat.

O întreagă telenovelă Eurovisionul românesc! Ca la noi, la nimeni. După două show-uri costisitoare şi un rating pe măsură, organizatorii au decis, în urma unor noi sesizări, să mai alcătuiască o comisie. De data asta, nu pentru plagiat, ci pentru nerespectarea regulamentului. Trei piese admise în finală au fost difuzate înainte de 1 octombrie 2006. Verdict: Vinovat! Şi eliminat. Au căzut Andra&Smiley, RedNex&Ro-Mania, New Effect feat.Moni-k. Supărat foc, Marius Moga a declarat presei că, în semn de solidaritate, scoate din concurs piesa "Crazy" (Morandi&Wassabi). Nu a depus o cerere oficială, ci tandemul Morandi - Wassabi nu s-a prezentat la repetiţii. "Deci, automat am fost descalificaţi", a afirmat Moga. Aşa că, în cele din urmă, au rămas în "marea" finală doar Nico, Trupa Veche, Marcel Pavel, Desperado şi Tony Poptămaş (de două ori), Tibi Scobiola, Locomondo, Ionuţ Ungureanu (Provincialii).

Ultimă oră: Moga, respins

Contestaţiile depuse de Marius Moga şi Rednex & Ro-Mania, privind descalificarea pieselor "Dracula, my love" şi "Well-o-wee", au fost considerate "neîntemeiate", fiind respinse.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite