Filtrele din fabricile de bere încaieră producătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialistul austriac în sisteme de filtrare, Istvan Szommer, declară că sistemele de filtrare cu "kiselgur" folosite în aproape toate fabricile de bere din România sunt dăunătoare,

Specialistul austriac în sisteme de filtrare, Istvan Szommer, declară că sistemele de filtrare cu "kiselgur" folosite în aproape toate fabricile de bere din România sunt dăunătoare, întrucât fierul conţinut de filtru oxidează produsul. El este însă contrazis de producătorii de bere.

"Utililizarea filtrelor cu kiselgur în industria berii are impact negativ asupra calităţii produsului, afectându-i gustul. Are în compoziţie siliciu şi fier, ceea ce duce la oxidarea berii", a declarat Istvan Szommer, citat de Newsin.

Specialistul austriac lucrează pentru o fabrică de bere din România, singura de altfel care are un alt sistem de filtrare decât cel cu kiselgur.

"Prezenţa în cantităţi mari a silicaţilor şi a celorlalte substanţe ar putea avea efect asupra sănătăţii", susţine şi Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Reprezentanţii celorlalţi berari susţin că kieselgurul nu ajunge în produsul final. "Această tehnologie de filtrare este una dintre cele mai vechi şi mai răspândite în industria berii", susţine Constantin Bratu, directorul general al Asociaţiei "Berarii României".În România sunt în prezent 27 de fabrici de bere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite