Filmul serii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filmul serii
Filmul serii

Minciuni separate HBO Duminică, ora 22.25 Julian Fellowes, scenarist britanic de primă mână (a obţinut un Oscar pentru scriptul la excelentul thriller al lui Robert Altman "Gosford

Minciuni separate

HBO Duminică, ora 22.25

Julian Fellowes, scenarist britanic de primă mână (a obţinut un Oscar pentru scriptul la excelentul thriller al lui Robert Altman "Gosford Park"), îşi face cu brio debutul şi ca regizor în această ecranizare a unui roman scris cu peste jumătate de secol în urmă de compatriotul său Nigel Balchin.

Este vorba despre dilemele morale cu care se confruntă un avocat scorţos, a cărui existenţă va fi dată peste cap de un accident căruia îi cade victimă soţul menajerei la impozanta sa reşedinţă de la ţară. Acesta e călcat de un automobil, făptaşul făcându-se nevăzut de la locul accidentului.

Bănuielile cad asupra unui insolent playboy local, proaspăt întors din America, care, încolţit de avocat, se declară gata să se prezinte la poliţie şi să-şi recunoască vina. Lucrurile vor lua însă o întorsătură neaşteptată când soţia avocatului, mai tânără decât el cu zece ani, îi va mărturisi că e implicată într-o aventură amoroasă cu pretinsul făptaş şi că, de fapt, ea s-a aflat la volanul maşinii în momentul accidentului.

Rigidul gentlemen, care invocă mereu paragrafele legii, se găseşte acum în situaţia inedită pentru el de a închide ochii asupra tragicei întâmplări.

Fellowes ar fi putut merge pe o linie poliţistă (după modelul "Gosford Park"), dar a preferat să pedaleze pe aspectele etice, intenţiile sale fiind admirabil traduse în viaţă de un superb trio de interpreţi: Tom Wilkinson (avocatul), Emily Watson (soţia sa) şi Rupert Everett (amantul acesteia). Un film absolut remarcabil.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite