Filmul serii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Superman salvează din nou America Au trecut 30 de ani de când Christopher Reeve dădea viaţă "Omului de oţel" în blockbusterul semnat de Richard Donner şi aproape 20 de la ultima apariţie a

Superman salvează din nou America

Au trecut 30 de ani de când Christopher Reeve dădea viaţă "Omului de oţel" în blockbusterul semnat de Richard Donner şi aproape 20 de la ultima apariţie a sa în "Superman IV". Mai putea cineva să-i ia locul după tragicul accident pe care l-a suferit, soldat până la urmă cu încetarea sa prematură din viaţă? "Superman revine"

"Superman Returns" oferă un răspuns concludent la această întrebare, Brandon Routh dovedindu-se un demn urmaş al lui Reeve. După ce a absentat o vreme, pentru a încerca să afle dacă a mai rămas ceva din planeta Krypton, de unde, abia născut fiind, părinţii l-au trimis pe Pământ, înainte ca aceasta să explodeze, Superman se întoarce acasă.

Era şi timpul, de vreme ce vechiul său inamic, Lex Luthor (Kevin Spacey, excelent ca întotdeauna), plănuieşte iarăşi să distrugă America, înlocuind-o cu un continent artificial, de unde va guverna ca stăpân absolut restul lumii. Lucrurile nu stau însă prea bine pentru Superman. După ce este la un pas de moarte, el va reuşi, până la urmă, să înlăture marea primejdie ce pândeşte America şi întreaga omenire, descoperind în plus că este şi tatăl unui copil.

Romantism, acţiune, umor, nimic nu lipseşte din filmul pe care-l putem urmări în această duminică. Superman a fost creat acum 70 de ani de către doi adolescenţi evreo-americani, Jerry Siegel şi Joe Schuster, care şi-au transpus, sub formă de benzi desenate, fanteziile şi anxietăţile din preajma izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial. De atunci, creaţia lor a cunoscut o carieră uluitoare, în schimb cei doi autori au murit săraci. (R. Căplescu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite