Filmul serii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monty Python - Înţelesul vieţii Monty Python este numele unui celebru serial tv difuzat de BBC între 1969 şi 1974 şi conceput şi interpretat de echipa omonimă de artişti iconoclaşti a

Monty Python - Înţelesul vieţii

Monty Python este numele unui celebru serial tv difuzat de BBC între 1969 şi 1974 şi conceput şi interpretat de echipa omonimă de artişti iconoclaşti a căror influenţă dinamitardă asupra show-urilor de televiziune a fost comparată cu cea exercitată de Beatles în muzica pop/rock.

S-a spus, pe bună dreptate, că Dumnezeu a făcut lumea în şase zile, iar Monty Python o aruncă în aer în numai 90 de minute, niciuna din convenţiile sociale de la politică la religie şi de la morală la sex nescăpând săgeţilor lor vitriolante.

Este vorba de un adevărat fenomen care a depăşit cu mult graniţele televiziunii, proliferând în domeniile adiacente, teatrul de varietăţi, spectacolele de tip musical, albumele şi videoclipurile şi "last but not least" nu mai puţin de cinci filme de mare succes, printre care şi cel de faţă.


Reunind, ca şi celelalte patru, un mănunchi de scheciuri explozive, filmul evocă într-o manieră caustică, uneori deliberat vulgară, traseul existenţei umane de la naştere până la moarte. Grupul şi-a propus nici mai mult, nici mai puţin, decât "să scandalizeze toată lumea".

Şi a reuşit. Cât despre show-ul propriu-zis, după ce s-a încheiat, protagoniştii lui s-au ilustrat individual fie ca regizori cu viziune inovativă (Terry Gilliam), fie ca scenarişti ori autori ai unor documentare de larg impact (Michael Palin, Terry Jones), fie ca actori îndrăgiţi (John Cleese). Imaginea Angliei moderne e de nedespărţit de brandul Monty Python. (R.Căplescu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite