Filmul serii: Hollywoodland

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Superman se sinucide": cu litere de o şchioapă, presa de peste Ocean anunţa dispariţia tragică, într-o zi de iunie 1959, a unui actor cunoscut al vremii, George Reeves, interpret al unui

"Superman se sinucide": cu litere de o şchioapă, presa de peste Ocean anunţa dispariţia tragică, într-o zi de iunie 1959, a unui actor cunoscut al vremii, George Reeves, interpret al unui serial tv celebru, consacrat celui mai popular erou al benzilor desenate americane.

Pornind de la acest eveniment real, scenaristul Paul Bernbaum şi regizorul Allen Coulter evocă posibilitatea ca de fapt să nu fi fost vorba de sinucidere, ci de o crimă. Acţiunea se desfăşoară pe două planuri. Pe de o parte, urmărim cariera cu suişuri şi coborâşuri a lui Reeves (în rolul căruia îl recunoaştem pe Ben Affleck) şi relaţia lui cu o femeie mai în vârsta, o fostă actriţă de revistă (Diana Lane), soţia unui vicepreşedinte al studiourilor MGM (Bob Hoskins), care are legături dubioase cu lumea interlopă. Pe de altă parte, asistăm la încercările unui fictiv detectiv privat (Adrien Brody) de a demonstra fie că Reeves a fost asasinat din ordinul mogulului de la Hollywood, fie că a fost împuşcat din greşeală de noua sa iubită (Robin Tunney) - filmul lăsând însă să plutească până la sfârşit îndoiala asupra celor întâmplate.

Dincolo de firele naraţiunii, "Hollywoodland" are meritul de a dezvălui laturile mai întunecate ale vieţii de pe "planeta cinema". Actorii sunt remarcabili, cu excepţia lui Adrien Brody, căruia după "Pianistul" nu i-a mai reuşit nimic, dovedind că Oscarul pe care l-a primit atunci a fost motivat mai mult emoţional, datorită naturii subiectului.

HBO, Duminică, ora 20.00

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite