Filmele de la Cannes, pe ecranele bucureştene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brad Pitt interpretează rolul unui tată  în pelicula „Tree of Life“
Brad Pitt interpretează rolul unui tată în pelicula „Tree of Life“

Peliculele premiate anul acesta la prestigiosul festival din Franţa rulează în premieră la Cinema Studio şi Noul Cinematograf al Regizorului Român (Muzeul Ţăranului Român) din Capitală.

Cea de-a doua ediţie a festivalului „Les Films de Cannes à Bucarest", care se desfăşoară până la 20 octombrie, aduce în Bucureşti câteva dintre filmele apreciate sau premiate de curând în cadrul Festivalului de Film de la Cannes. În premieră, publicul bucureştean va putea vedea cel mai recent film regizat de Pedro Almodovar, „La piel que habito", dar şi peliculele „Route Irish", al lui Ken Loach, „Le Havre", de Aki Kaurismäki (premiul FIPRESCI la Cannes 2011), „Elena", de Andrei Zviaghinţev, recompensat cu Premiul special al juriului secţiunii Un Certain Regard, „Arirang" şi de Kim Ki-duk (Marele Premiu Un Certain Regard).

Brad Pitt, într-un rol memorabil

În cadrul „Les Films de Cannes à Bucarest" va fi proiectat şi „The Tree of Life"/„Pomul vieţii", în regia lui Terrence Malick, laureatul cu Palme d'Or din acest an.  Cu Brad Pitt, Sean Penn şi Jessica Chastain în rolurile principale, „Tree of life" spune povestea unei familii din Statele Unite, în anii '50, urmărind traseul vieţii celui mai mare dintre fraţi, Jack (Sean Penn). Acesta trece de la inocenţa copilăriei la deziluziile maturităţii, în încercarea de a se împăca cu tatăl său (Brad Pitt). Filmul e şi o celebrare a vieţii şi a misterului ei.

„Marfa şi banii", după 10 ani

La 10 ani de când „Marfa şi banii", în regia lui Cristi Puiu, a dat startul prezenţelor la Festivalul de la Cannes a unei noi generaţii de cineaşti români, festivalul prezintă publicului filmele regizorilor autohtoni ai ultimului deceniu.

Nu rataţi în weekend!

Sâmbătă, 15 octombrie Cinema Studio - ora 13.00 - „The Tree of Life", regia Terrence Malick (2011); ora 20.30 - „Arirang", regia Kim Ki-duk (2011). NCRR - ora 11.00 - „Drive", regia Nicolas Winding Refn (2011); ora 19.00 - „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", regia Andrei Ujică (2010).

Duminică, 16 octombrie Cinema Studio - ora 15.00 - „Melancholia", de Lars von Trier (2011); ora 17.30 - „Taxi Driver", de Martin Scorsese; ora 20.30 - „La piel que habito", de Pedro Almodovar (2011). NCRR - ora 18.00 - „Antichrist", de Lars von Trier; ora 20.00 - „A fost sau n-a fost?", de Corneliu Porumboiu.

Miting aviatic la Baia Mare

Salturile cu paraşuta vor fi principala atracţie a mitingului aviatic



Aeroportul Baia Mare găzduieşte astăzi, de la ora 12.00, cel mai mare miting aviatic organizat în Maramureş. Spectacolul va cuprinde, printre altele, salturi în formaţie de paraşutişti. Hunedorenii sunt invitaţi în acest sfârşit de săptămână la festivalul Muzicastel, un eveniment inedit organizat în Sala Dietei a Castelului Corvinilor din Hunedoara. În faţa publicului vor veni zeci de artişti de muzică de cameră, orchestră şi corală. Preţul biletului este de 5 lei.

Buzău Cu balonul în stratosferă

Salturile cu paraşuta vor fi principala atracţie a mitingului aviatic

Revista Ştiinţă&Tehnică va înălţa, astăzi, un balon meteorologic la 40 de kilometri deasupra teritoriului României pentru a realiza un fotoreportaj şi un documentar cu imagini de mare rezoluţie şi video HD luate din stratosferă. Lansarea balonului va avea loc în jurul orei 9.00 dimineaţa, într-o zonă nelocuită, situată la 20-30 km sud de Buzău.

info



Cluj Festivalul filmului de comedie

 Festivalul se va desfăşura până la 24 octombrie

Clujul găzduieşte unul dintre cele mai importante festivaluri ale filmului de comedie din Europa. Astăzi, la Arta, va rula „D'ale Carnavalului", de la ora 21.00, iar mâine cinefilii sunt invitaţi la un film care a făcut istorie: „Monty Python şi Sfântul Graal" (Marea Britanie). La Cinema „Florin Piersic", atracţia principală o reprezintă, astăzi, filmul „Mutanţii spaţiului" (SUA, ora 23.00), iar mâine, tot de la 23.00, „Noroc în dragoste" (Rusia). Biletele costă 9 lei, pensionarii, elevii şi studenţii beneficiind de o reducere de 2 lei. Iubitorii de film pot să-şi facă şi abonamente pentru cinci sau 10 filme.

Braşov Festivalul Musica Coronensis

 Festivalul se va desfăşura până la 24 octombrie

Organistul braşovean Steffen Schlandt va încheia festivalul

Braşovenii sunt aşteptaţi astăzi, de la ora 19:00, la Sala Reduta, unde vor putea asculta, în premieră, un recital a 12 violoncele. Ansamblul Napocelli va interpreta aranjamente pentru orchestră de violoncele ale unor lucrări clasice consacrate. Duminică, de la ora 12.00, în Biserica Neagră vor răsuna acordurile orgii, într-un concert susţinut de organistul polonez  Gedymin Grubba. Cele două concerte fac parte din Festivalul Musica Coronensis, care se încheie duminică seară, de la ora 18.00, cu un concert festiv pentru cor şi orgă, ce va avea loc tot la Biserica Neagră.

Organistul braşovean Steffen Schlandt va încheia festivalul
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite