Filmele româneşti au mare căutare la HBO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunea a cumpărat drepturile de difuzare pentru o serie de producţii autohtone, regizate de mai mulţi cineaşti români. Postul specializat pe filme va difuza producţii precum „Cea mai fericită fată din lume”, „Felicia înainte de toate”, „Pescuit sportiv” şi „Un balon în formă de inimă”.

Potrivit reprezentanţilor HBO România, în aprilie 2009 va fi difuzat filmul „Pescuit sportiv”, al lui Adrian Sitaru, cumpărat deja de televiziune.

Tot la HBO România va fi difuzat şi „Cea mai fericită fată din lume”, primul lungmetraj al lui Radu Jude, „Un balon în formă de inimă”, noua producţie a lui Cătălin Mitulescu, dar şi primul film regizat de Răzvan Rădulescu, „Felicia înainte de toate”.

„Este vorba despre ceea ce se numeşte pre-pay, adică achiziţionăm difuzarea pe HBO la nivel de proiect, cumpărăm licenţa înainte să existe filmul, la nivel de scenariu”, a declarat pentru Mediafax Carmen Harabagiu, Country Manager HBO România.

De asemenea, reprezentanţii HBO sunt în tratative pentru a achiziţiona „Caravana cinematografică”, filmul lui Titus Muntean, existând interes şi pentru precumpărarea drepturilor de difuzare pentru „Intermediar” (titlu provizoriu), lung­metrajul lui Corneliu Porumboiu.

„Pescuit sportiv“ a luat două premii

Lungmetrajul de debut al lui Adrian Sitaru, o poveste despre manipulare, minciună, neîncredere şi compromisuri, a reuşit să impresioneze prin tema abordată şi prin distribuţia din care fac parte Maria Dinulescu, Ioana Flora şi Adrian Titieni.

Pelicula a câştigat, recent, două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic. Este vorba despre premiul juriului şi premiul pentru cea mai bună actriţă, acordat ex-aequo Ioanei Flora şi Mariei Dinulescu.

“Pescuit sportiv” (prezentat în limba engleză cu titlul “Hooked”), proiectat în premieră în America de Nord, în cadrul Festivalului de Film de la Toronto (4-13 septembrie), va ajunge în primăvara lui 2009 şi la telespectatorii HBO din România.

De asemenea, drepturile producţiei “Un balon în formă de inimă”, pentru România şi Republica Moldova, au fost “precumpărate” de către HBO, deşi filmările nu au început, după cum a declarat pentru Mediafax producătorul Daniel Mitulescu. El a precizat că filmul, regizat de Cătălin Mitulescu, a fost precumpărat şi de TVR.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite