Filmele româneşti de la Cannes vin la TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu ediţia din 2004, Festivalul Internaţional de Film Transilvania de la Cluj a dedicat ultimele patru zile ale evenimentului industriei româneşti de film. Anul acesta, România va fi

Începând cu ediţia din 2004, Festivalul Internaţional de Film Transilvania de la Cluj a dedicat ultimele patru zile ale evenimentului industriei româneşti de film. Anul acesta, România va fi reprezentată în competiţie de debuturile în lungmetraj ale lui Cătălin Mitulescu şi Corneliu Porumboiu.
"Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" şi "A fost, sau n-a fost?", care vin direct de la Cannes, se vor întrece cu alte 10 titluri din tot atâtea ţări pentru câştigarea Trofeului Transilvania, în valoare de 10.000 de euro. "Marilena de la P7", mediumetrajul regizat de Cristi Nemescu, al treilea reprezentant al României la Cannes, va fi proiectat în premieră absolută la TIFF. O altă premieră a Zilelor Filmului Românesc (7-10 iunie) o reprezintă cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Radu Muntean, "Hârtia va fi albastră". "Legături bolnăvicioase", în regia lui Tudor Giurgiu, şi "Un acoperiş deasupra lumii", semnat Adrian Popovici, sunt alte două lungmetraje din selecţia Zilelor Filmului Românesc. În total, 19 filme, printre care scurt şi mediumetraje, dar şi un număr deloc de neglijat de producţii studenţeşti vor putea fi vizionate de publicul cinefil.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite