Filme premiate rulează la Cluj şi Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

a Festivalului Filmului Britanic la Bucureşti rulează până pe 17 noiembrie şi la Cluj. Festivalul Filmului Britanic la Cluj aduce la Cinema Arta-Eurimages şi la Casa Tranzit filme de lung şi

a Festivalului Filmului Britanic la Bucureşti rulează până pe 17 noiembrie şi la Cluj. Festivalul Filmului Britanic la Cluj aduce la Cinema Arta-Eurimages şi la Casa Tranzit filme de lung şi scurtmetraj, documentare, producţii ale ultimilor doi ani, precum şi animaţii premiate în Marea Britanie, la British Animation Awards. Festivalul s-a deschis cu filmul biografic "The Queen". Programul include şi producţia "Tsotsi", pentru care Gavin Hood a obţinut Oscarul pentru cel mai bun film străin, în 2006. Drama este realizată după cartea scriitorului şi scenarist Athol Fugard. Un alt film prezent la festival este "The Road to Guantanamo" care a primit Ursul de Argint la Berlin pentru regia lui Michael Winterbottom.
Polonezii, la Bucureşti
Filme noi, dar şi câteva creaţii de început ale unor regizori acum celebri, de la prestigioasa şcoală de Film, Teatru şi Televiziune "Leon Schiller" din Lodz, Polonia, vor fi prezentate la Bucureşti, între 17 şi 21 noiembrie. Evenimentul de la cinema Eforie este structurat pe două secţiuni. Secţiunea "NOW" (Acum), din perioada 17-20 noiembrie, cuprinde scurtmetraje de regie, de imagine, de animaţie şi documentare. Secţiunea "THEN" (Atunci), prezentată în 21 noiembrie, constă într-o serie de scurtmetraje semnate de regizori celebri care au absolvit la Lodz, precum Andrzej Wajda, Roman Polanski, Krzysztof Kieslowski, Krzysztof Zanussi şi alţii. Proiecţiile încep la ora 19.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite