Obama transmite condoleanţe victimelor din Filipine - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obama transmite condoleanţe victimelor din Filipine - Revista presei internaţionale
Obama transmite condoleanţe victimelor din Filipine - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre condoleanţele transmise de Obama în urma furtunilor din Filipine, creşterea preţului aurului sau acceptarea premiului pentru drepturile omului de către Dalai Lama. Printre alte subiecte, un suspect al genocidului din Rwanda a fost arestat, iar supravieţuitorii cutremurului din Indonezia au primit ajutoare prin intermediul elicopterelor.

Obama transmite condoleanţe victimelor din Filipine. Preşedintele american Barack Obama şi-a exprimat părerea de rău faţă de pierderile de vieţi omeneşti şi edvastările cauzate de recentele furtuni din Filipine, notează AP. Într-o declaraţie de marţi, preşedintele Barack Obama a spus că el şi soţia sa Michelle simt "o mare tristeţe pentru sutele de persoane care au murit în urma furtunilor sau a inundaţiilor şi pentru sutele de mii de persoane care au trebuit să se mute".


Slăbirea dolarului creşte preţul aurului. Slăbirea monedei americane cauzează o creştere a preţului aurului, împingându-l către noi recorduri. Preţului aurului pentru luna octombrie, deşi slab tranzaczionat, este stabilit la 21,90 de dolari la divizia Comex, pe Bursa de Metale de la New York. Cotaţia aurului a atins un maxim istoric de 1.036,4 USD/uncie, pe fondul deprecierii dolarului, notează The Wall Street Journal.

Dalai Lama a acceptat premiul pentru drepturile omului de la o fundaţie americană, însă a criticat diferenţa pe teme economice. "O diferenţă uriaşă între bogaţi şi săraci. Acest lucru nu este sănătos", a declarat Dalai Lama, citat de CNN. "Trebuie să ne gândim serios la cei mai puţin privilegiaţi. Şi aceştia sunt fiinţe umane". "Cele mai bune lucruri din America sunt principiile strămoşilor", a mai spus liderul spiritual tibetan şi a cerut păstrarea acestor principii.

Un suspect al genocidului din Rwanda a fost arestat. Un fost agent al serviciilor secrete din Rwanda, Idelphonse Nizeyimana, suspectat de a fi jucat un rol major în genocidul din 1994, a fost arestat în capitala Ugandei, Kampala, potrivit unor surse citate de AFP. "L-am prins. Acesta era la un hotel, iar serviciile noastre secrete l-au reperat. Cu ajurorul Interpolului, poliţia a reuşit să îl identifice şi să verifice dacă acesta era cel de pe listă", a declatat un purtător de cuvânt al poliţiei din Uganda.

Elicopterele au dus ajutoare supravieţuitorilor indonezieni. Responsabilii din Sănătate au împrăştiat dezinfectant în oraşul indonzezian Padang pentru a împiedica răspândirea unor boli, iar mai multe elicoptere au dus ajutoare pentru supravieţuitorii cutremurului care a avut loc cu şase zile în urmă. Misiunea de salvare din oraş şi din zona apropiată a luat o pauză pentru a beneficia de ajutor mii de oameni rămaşi fără case, notează Reuters.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite