Fidel Castro s-a întors la muncă, pentru a primi o delegaţie chineză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul Partidului Comunist cubanez a publicat o poză în care Fidel Castro dă mâna cu membrii unei delegaţii chineze sosite la Havana. O altă imagine, de pe site-ul ziarului

Cotidianul Partidului Comunist cubanez a publicat o poză în care Fidel Castro dă mâna cu membrii unei delegaţii chineze sosite la Havana.

O altă imagine, de pe site-ul ziarului "Granma", îl arată pe Il Lider Maximo luând chiar notiţe.

Sunt primele rapoarte ale întoarcerii lui Fidel la treburile politice ale Cubei, după ce anul trecut o operaţie de cancer la stomac l-a obligat să-i lase fratelui Raul conducerea ţării.

Starea de sănătate a preşedintelui Castro este secret de stat la Havana, dar fidelul Hugo Chavez dă mereu asigurări ca mentorul său "este aproape integral recuperat". Speculaţiile politice şi de presă cântăresc şansele ca Fidel Castro să participe la celebrarea Zilei Internaţionale a Muncii, eventual prin susţinerea tradiţionalului discurs-fluviu antiimperialist din ultimii 47 de ani, în Piaţa Revoluţiei din Havana.

Noul aliat de nădejde

După retragerea Rusiei de pe poziţiile strategice din America Centrală - şi, eventual, înaintea unui avans mai serios al Iranului antiamerican în regiune -, China este cel mai important partener al Cubei. În afara Venezuelei lui Chavez. Anul trecut, schimburile comerciale sino-cubaneze au fost însă de numai 1,8 milioane dolari. Timp de patru zile, o delegaţie condusă de Wu Guanzheng, membru al Biroului Politic al Partidului Comunist chinez, va încerca vitalizarea relaţiilor politice şi economice dintre Beijing şi Havana. De aceea, după "fructuoasa" întâlnire cu Fidel Castro, oaspeţii chinezi l-au vizitat şi pe Raul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite