Fetiţa torturată de părinţi cere apă, pâine şi să fie legată cu lanţul de gât!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvăluiri tulburătoare în cazul copilului din localitatea Cut, judeţul Alba, bătut crunt de propriii părinţi şi lăsat pradă şobolanilor în şopronul casei. Asistenţii sociali care au

Dezvăluiri tulburătoare în cazul copilului din localitatea Cut, judeţul Alba, bătut crunt de propriii părinţi şi lăsat pradă şobolanilor în şopronul casei. Asistenţii sociali care au preluat cazul fetiţei au aflat lucruri greu de imaginat din viaţa ei.

Ana Maria Vasilca a fost un copil absolut normal până la vârsta de patru ani. Viaţa ei s-a schimbat însă complet de atunci. ,,La patru ani, fetiţa a căzut de la etajul patru, de la domiciliul familiei din Sebeş, şi a fost internată în spital.

Părinţii au refuzat să o mai ia acasă şi au dispărut, se pare că în Banat. Nu am mai putut contacta familia, astfel că pentru copil s-a instituit măsura de plasament la Centrul de Plasament Sincrai. Fata a fost încadrată în gradul grav de handicap în urma accidentului suferit. În anul 2004, părinţii au solicitat revenirea în familie a copilului", ne-a declarat asistenta sociala Beatrice Iacubini.

În cei trei ani de când a fost redată familiei, fetiţa a trecut prin chinuri groaznice: a fost bătută cu bâta, ţinută în propriile excremente şi lăsată pradă şobolanilor în şopronul casei. Ana Maria are acum o greutate de 30 de kg, prezentând sindromul copilului bătut.

"Era legată cu lanţul"

Internată în stare gravă la Spitalul de Chirurgie din Cluj-Napoca, ,,fetiţa solicită doar pâine şi apă şi să fie legată cu lanţul de gât", a dezvăluit directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Alba, Sorin Chirilă. "Prima concluzie la care poţi ajunge este că, în istoricul fetiţei, aceasta era hrana ei de bază, pâine cu apă, şi era legată cu lanţul, altfel n-avea de unde să-şi imagineze aşa ceva'', ne-a spus Chirilă.

Tatăl fetiţei susţine că de fapt a luat-o pe Ana Maria de la Centrul de Plasament din Sincrai, pentru că acolo nu avea condiţii bune. ,,Noi am făcut o greşeală, domnule, că am scos-o. Când am fost acolo, am scos-o în vacanţă de ţară şi am văzut nişte condiţii care nu ne-au plăcut", ne-a spus Ioan Vasilca. Asistenţii sociali sunt însă convinşi că fetiţa a fost luată din centrul de plasament doar pentru ca părinţii ei să beneficieze de ajutorul bănesc la care aceasta avea dreptul ca urmare a handicapului de care suferă. Poliţiştii din Alba cercetează acum cazul.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite