Fetiţă dată de părinţi hrană şobolanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O copilă de 13 ani din Alba a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost torturată de familie Abuzul asupra copilului, fără precedent în judeţul Alba, a fost descoperit de

O copilă de 13 ani din Alba a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost torturată de familie

Abuzul asupra copilului, fără precedent în judeţul Alba, a fost descoperit de reprezentanţii Primăriei din localitatea Cut. Muşcată de şobolanii din şopronul casei unde era ţinută şi bătută cu bestialitate de cei care ar fi trebuit s-o ocrotească, fetiţa se zbate acum să supravieţuiască la spital. Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi medicii sunt şocaţi de duritatea cazului.

Primarul şi referenta de la primăria din localitatea Cut au dorit să vadă marţi seara cum sunt îngrijiţi cei cinci copii minori ai familiei Vasilca. Nici n-au intrat bine în curte, că din şopronul casei au început să se audă gemete. Într-o mizerie de nedescris, au descoperit-o pe feţita de 13 ani, maltratată, care gemea de durere: <

După ce am intrat în curte, am auzit gemete în şopronul de lângă casă. Am intrat în şopron şi am rămas îngroziţi. Jos pe pământ am găsit fetiţa culcată pe o saltea, într-o mizerie de nedescris, făcută pe ea, plină de bubiţe pe la gură, pe corp. Am sunat imediat la Direcţia pentru Protecţia Copilului Alba care au venit şi au internat copilul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia'', ne-a declarat Maria Dinea, referent la Primăria Cut.

<>

Fetiţa a fost supusă ieri unei examinări medicale amănunţite. Atât asistenţii sociali, cât şi medicii au rămas îngroziţi de cele constatate: <> , ne-a declarat asistentul social Elisabeta Oltean. Despre starea în care se află copilul ne-a vorbit şi Sorin Chirilă, director la Direcţia pentru Protecţia Copilului Alba: <> , ne-a spus acesta.

O rană din cap până-n picioare

Medicii de la Spitalul din Alba care i-au acordat primele îngrijiri fetiţei sunt şocaţi şi ei de starea în care a fost adus copilul. <> , ne-a declarat dr. Călin Potor, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

<<Îmi făcea numai probleme>>

Tatăl fetiţei, Ioan Vasilca, care o avea în îngrijire şi mai primea şi bani pentru asta, nu consideră situaţia prea gravă. Din contra. El ni s-a plâns că fiica lui <<îi făcea numai probleme>> şi că a dus-o în şopron că să o pregătească pentru spălat. <<În ultimul timp ea mânca numai cu forţa, şi cine o învăţat-o nu ştiu, ea îşi băga pe urmă degetele pe gât şi vomita, dar apă cerea întruna.

Dacă-i dădeai, bea două găleţi de apă pe zi, bea doua găleţi şi făcea burta uite-aşa, ca un om de 200 de kilograme. Pe urmă se plângea că o doare burta. Dimineaţă am scos-o şi am băgat-o în şopron, am zis să-i facă baie s-o schimbe>> , ne-a spus bărbatul. Vasilca neagă că ar fi bătut-o, în ciuda semnelor evidente de agresiune pe care le are copilul. Situaţia fetiţei este atât de gravă încât ieri a fost transportată la o clinică de specialitate din Cluj. Copila are un handicap şi părinţii au decis s-o îngrijească după ce statul le-a oferit cinci milioane de lei pe lună.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite