Petiţie pentru eliminarea taxei de pod pentru locuitorii din Feteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petiţie pentru eliminarea taxei de pod pentru locuitorii din Feteşti
Petiţie pentru eliminarea taxei de pod pentru locuitorii din Feteşti

Cristina Pocora, deputat PNL, a depus astăzi o petiţie prin care solicită ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, eliminarea taxei de pod sau un abonament preferenţial pentru localnicii care tranzitează frecvent podul Feteşti-Cernavodă.Petiţia a fost semnată de peste 1.400 de locuitori din Feteşti, anunţă NewsIn.

Pe parcursul unei săptămâni, 1.332 de feteşteni au semnat petiţia. Acestora li s-au alăturat alte 89 de semnături electronice.

"Facem acest demers pentru că feteştenii care trec de pe un mal pe altul al Dunării plătesc zilnic 20 de lei pentru o distanţă de 1.700 de metri. Până acum, după două săptămâni de succese cu care se laudă Ministerul Transporturilor, localnicii au plătit între 200 şi 280 de lei", a declarat Cristina Pocora pentru NewsIn.

Cei mai afectaţi sunt navetiştii care lucrează la Cernavodă, agricultorii care au terenuri în zonă, dar şi pescarii care plătesc taxe pentru dreptul de a pescui în Dunăre.

"Solicităm, în ceea ce-i priveşte pe feteşteni, un abonament special sau scutirea plăţii taxei, dacă domnul ministru Berceanu este măriminos. Ei ar trebui să aibă un statut de riverani, iar taxa îi rupe oarecum de restul lumii", a apreciat deputatul PNL.

Ministrul Radu Berceanu declarase anterior că autostrada nu este făcută pentru navetişti. În replică, Pocora a spus că alternativa căilor ferate prezintă inconveniente majore, mai ales pentru agricultori, care nu se pot duce să lucreze terenurile cu mâna goală, ci cu utilajele aferente.

"Ar avea alternativa să treacă pe la Giurgeni cu o taxă de pod mai mică, dar trebuie să facă un ocol cu maşina de 100 de kilometri", a completat Pocora.

Textul petiţiei a fost depus şi la Guvern şi la Preşedinţie. Dacă răspunsul Ministerului Transporturilor nu va fi satisfăcător, Pocora ia în calcul şi posibilitatea unei reclamaţii la Comisia Europeană.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite