Carnea de cerb, delicatesă la Festivalul Vânătoresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împărţiţi în 38 de echipe, „bucătarii“ au avut sarcina de a pregăti cele mai savuroase reţete cu carne de cerb. Concentraţi în jurul ceaunurilor, cu linguri uriaşe de lemn în mâini, participanţii au învârtit de zor la tocăniţe şi nu s-au zgârcit deloc la condimente, legume sau ingrediente secrete. Fiecare echipă a primit câte trei kilograme de carne şi au avut patru ore la dispoziţie pentru gătit .

Bazându-se pe imaginaţie sau reţete vechi, culese din cărţi de bucate de pe vremea străbunicii, concurenţii au scos din ceaun tocăniţe de cerb cu cireşe, portocale şi cognac, cu ciuperci, legume şi uleiuri speciale pentru vânat.

„Rataţii“ şi „Urechilă“, în competiţie


„Echipa Electricienilor Rataţi” - trei tineri care au terminat Liceul Energetic la Braşov, dar care nu profesează în domeniu -, a pregătit o reţetă semispaniolă, cu influenţe arabe, în care carnea de cerb se îmbină cu şofranul, condimente din Spania şi urechiuşi (gălbiori), şi care se serveşte cu smochine verzi murate. „Am venit pentru prima dată la acest festival. Am ratat prima ediţie când s-a gătit carne de iepure. Sper să le placă tocăniţa preparată de noi”, a declarat Szasz Jeno, unul dintre „electricienii rataţi”.

Vecinii lor, „Voinicii“, au venit cu o reţetă găsită într-o carte de bucate de acum 100 de ani. Au preparat o delicioasă mâncare de cerb cu cireşe, la care au mai adăugat cognac, două portocale, zahăr, borş şi sare, în timp ce echipa „Urechilă“ a preparat o tocană de cerb cu ciuperci şi legume. Cei aproximativ 3.000 de vizitatori pofticioşi şi-au deschis apetitul cu un pahar de ţuică sau afinată şi au trecut la degustat imediat ce preparatele au fost luate de pe foc.

Apreciaţi de juriu şi de participanţi

„A fost fain. Fără îmbulzeală. Mi-a plăcut că echipele au fost bine organizate şi aprovizionate cu tot ce le-a trebuit. Am gustat din mai multe tocăniţe şi mi-a plăcut cea cu ciuperci”, a declarat Jenică Chiper din Sfântu Gheorghe.

Dovlecii galbeni, porumbul copt agăţat de corturi, alături de ardeii iuţi şi ciupercile culese din pădure, au completat atmosfera Festivalului Vânătoresc organizat de Primăria Malnaş Băi şi Asociaţia Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din Covasna.La final, juriul festivalului, compus din meşteri bucătari, jurnalişti şi reprezentanţi ai unor asociaţii din turism, a premiat cea mai veselă echipă, cea mai gustoasă tocană, cea mai tradiţională şi cea mai elegantă
masă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite