Festivalul CineMAiubit revine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sfârşit, cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc, CineMAiubit, va avea loc între 4 şi 6 decembrie, la Cinema Studio din Bucureşti. Anul trecut, festivalul nu

În sfârşit, cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc, CineMAiubit, va avea loc între 4 şi 6 decembrie, la Cinema Studio din Bucureşti. Anul trecut, festivalul nu a mai fost organizat din cauza lipsei de fonduri. CineMAiubit va debuta pe 4 decembrie la Sala de Marmură a Uniunii Cineaştilor, unde va fi vernisată o expoziţie de fotografie, urmând ca, pe parcursul aceleiaşi zile, să se desfăşoare secţiunile competitive care cuprind filme experimentale/animaţie şi filme de ficţiune pe peliculă de 16 mm, au anunţat organizatorii.
Deschiderea oficială a festivalului va avea loc în aceeaşi seară, la ora 17.30, cu proiecţia filmelor din secţiunea competitivă 35 mm. În zilele următoare, festivalul va mai prezenta, în cadrul competiţiei, o secţiune de filme documentare, dar şi o retrospectivă a premiilor CineMAiubit, acordate în cele nouă ediţii din anii anteriori. Festivalul Internaţional de Film Studenţesc se va încheia pe 6 decembrie cu o festivitate în cadrul căreia vor fi premiate filmele acestei ediţii. În 2005, nu s-a mai organizat CineMaiubit din pricina lipsei de fonduri, însă conform organizatorilor, nici anul acesta nu sunt lipsiţi de astfel de probleme. Preşedintele Fundaţiei CineMaiubit, Elisabeta Bostan, a declarat că fundaţia este subvenţionată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Reprezentanţii Facultăţii de Film şi Televiziune, organizatoare a evenimentului, s-au plâns de faptul că suma de 170.000 de lei noi, promisă de minister pentru finanţarea festivalului, nu a fost primită încă. De asemenea, aceştia au menţionat că banii au fost greşit direcţionaţi către premii, cazare şi transport. Pe lângă finanţarea din partea ministerului, CineMAiubit se desfăşoară şi cu sprijinul financiar al unor companii private. Printre regizorii şi scenariştii premiaţi la acest festival de-a lungul anilor se numără nume care au devenit cunoscute în cinematografie: Cristian Mungiu, Cătălin Mitulescu, Corneliu Porumboiu, Hanno Hofer, Călin Netzer, Cristian Nemescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite