Festival de tuning, motoare şi miss

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a treia oară în România, fanii motoarelor, maşinilor tunate şi ai femeilor frumoase se vor aduna astăzi şi mâine la "4Tuning Days". Un show total al armăsarilor putere, dopaţi cu

Pentru a treia oară în România, fanii motoarelor, maşinilor tunate şi ai femeilor frumoase se vor aduna astăzi şi mâine la "4Tuning Days". Un show total al armăsarilor putere, dopaţi cu jăratic şi excitaţi de hostese.

Jante sport, eleroane, tobe cromate, motoare şi femei. Piloţi de raliuri, demonstraţii de drifting, concurs de miss, boxe, subwoofere şi iar femei. Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, fanii cailor putere, ai motocicletelor şi ai sporturilor cu motor vor putea admira la Romexpo peste 200 de maşini tunate de firme sau de proprietari din toată ţara, aproape 400 de motociclete şi autoturisme echipate de raliu.

Pe un spaţiu de peste 20.000 de metri pătraţi, vor avea loc simultan trei expoziţii de motorsport: 4Tuning Days - cea mai mare expoziţie de maşini modificate din Europa de Est, SMAEB - Salonul de Motociclete, Accesorii şi Echipamente Bucureşti şi, în premieră naţională, prima expoziţie dedicată raliurilor - Rally Days.

Maşinile modificate (tunate) vor participa la competiţii şi concursuri jurizate. Categoriile de concurs vor fi "Best Car" (cea mai bună maşină), Best exterior (cel mai bun exterior), Best interior (cel mai bun interior), Best paint (cea mai bună vopsea), Best engine (cel mai bun motor) şi Best autohtonă (cea mai reuşită maşină modificată de provenienţă autohtonă). Tot în cadrul târgului de tuning vor fi competiţii de car-audio, Miss 4tuning, concursuri de ATV şi Scutere.

Duminică, concurs de Miss

În premieră naţională, prima maşină specializată pe derapaje laterale (drift) condusă de un român în campionatele internaţionale va face o reprezentaţie pentru public. "Un pilot român - Florin Cozmuţă -, care în prezent trăieşte în Africa de Sud, va face în premieră o demonstraţie de drifting", ne-a declarat Graţian Sonu, organizatorul expoziţiei.

"Cozmuţă este pilot profesionist şi instructor de drift (derapaj controlat cu maşina - n.r.), participă la campionate. Acum vine special pentru acest eveniment pentru a expune două maşini special preparate pentru drift (un Nissan Sylvia şi o Mazda RX 7) şi să ne facă o demonstraţie într-un spaţiu special amenajat pentru drift", a precizat organizatorul manifestării. La Rally Days vor participa, vor da autografe şi vor face demonstraţii şi piloţi români de raliu - Daniel Onoriu şi posibil Titi Aur.

Majoritatea modelelor expuse sunt maşini personale aduse de pasionaţi din toată ţara. "Sunt pasionaţi care prepară maşinile în secret timp de un an şi le etalează aici, în premieră. Cel puţin 20-30 de maşini sunt expuse în premieră absolută în fiecare an", ne-a mai mărturisit Graţian Sonu.

"Cu ocazia aceasta se vor aduna cele mai frumoase maşini din toată ţara. Vor veni maşini cu puteri ce pornesc de la 600-700 CP până la un Porsche de 1.000 CP", declară Sonu. "Problema este că nu mai am loc. Manifestarea se desfăşoară în aproape cinci pavilioane care, împreună, au peste 20.000 de metri pătraţi".

Spectacolul tehnic va fi animat însă de prezenţa hosteselor care duminică vor participa la un concurs de Miss. Dacă sâmbătă este ziua profesioniştilor care vor face demonstraţii de pilotaj, duminică, spectacolul amatorilor va fi înecat de fumul motoarelor ambalate la mii de ture pe minut şi al gumelor şterse pe asfalt până explodează (burnout).

Deschis sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 20.00, "4Tuning Days" va putea fi vizitat contra sumei de 10 RON.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite