Festival ecvestru la poalele Cetăţii Râşnovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Râşnovul este atracţia acestui sfârşit de săptămână pentru turiştii care vor să admire cele mai frumoase rase de cai. Evenimentul, organizat de autorităţile locale

Râşnovul este atracţia acestui sfârşit de săptămână pentru turiştii care vor să admire cele mai frumoase rase de cai. Evenimentul, organizat de autorităţile locale şi judeţene, debutează cu defilarea prin centrul oraşului a căluşarilor şi continuă cu spectacole de cântece şi dansuri populare. De asemenea, vor defila trăsuri trase de şase cai, urmate de un convoi de căruţe rustice. Sunt pregătite cascadorii spectaculoase cu cai, care constituie în fiecare an punctul de atracţie al publicului. Experţii în domeniu vor face apoi demonstraţii de dresaj clasic, urmate de sărituri peste obstacole, un show de cascadorii şi concurs de frumuseţe cabalină.

Ca în fiecare an, din program nu va lipsi concursul pentru caii de tracţiune. Fiecare armăsar va trebui să tragăă el o sanie încărcată cu 1.500 de kg de nisip, pe un traseu oval cu perimetrul de aproximativ 200 de metri, timp de cinci minute. Câştigător va fi declarat calul care a parcurs cea mai mare distanţă în acest interval. Juriul este format din medici veterinari şi crescători de cai. "Festivalul este o bună ocazie pentru crescători de a descoperi cai buni. În judeţul nostru există exemplare de excepţie. La Apaţa, spre exemplu, există doi cai de tracţiune româneşti care sunt mai puternici decât un tractor", spune primarul Adrian Veştea, un pasionat al hipismului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite