Festival coral Crăciun Ecumenic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia a XI-a a Festivalului Coral Crăciun Ecumenic continuă duminică, la ora 18,30, cu un concert de colinde, oferit la Catedrala Mitropolitană din Cluj, de Corul Seminarului Teologic Ortodox,

Ediţia a XI-a a Festivalului Coral Crăciun Ecumenic continuă duminică, la ora 18,30, cu un concert de colinde, oferit la Catedrala Mitropolitană din Cluj, de Corul Seminarului Teologic Ortodox, condus de Petru Stanciu.

Micul Concert ecumenic va avea loc luni, la ora 18, în Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, cu Ansamblul Coral Voci Transilvane, dirijat de Adrian Corojan, iniţiatorul manifestării, şi Corul Magnificat, dirijat de Alexandru Suciu, la ora 19, la Catedrala Greco-Catolică Schimbarea la Faţă.

Festivalul a început în data de 5 decembrie, la Biserica Piaristă, cu o seară ecumenică de rugăciune şi meditaţie şi a continuat cu concerte zilnice oferite prin rotaţie de participanţi.

Manifestarea va lua sfârşit duminică, 23 decembrie, la ora 10, cu Concertul de colinde de la Catedrala Mitropolitană, oferit de Corul Catedralei, dirijat de Vasile Stanciu. Punctul culminant al festivalului a avut loc marţi, 11 decembrie, la Biserica Sf. Mihai din centrul oraşului.

Peste 500 de membri ai celor 10 coruri reunite ale confesiunilor religioase din Cluj au cântat împreună, în limbile română, maghiară, germană şi latină, celebrele colinde "O, ce veste minunată", "Adeste Fideles", "Mennybol az Angyal", "Stille Nacht", "La Mulţi Ani".


Seara s-a încheiat cu "Marşul pentru trompetă şi orgă" de Bach, interpretat de Gheorghe Muşat şi Victor Dan.
(Alice Baciu)

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite