Festival de blues la Sighişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sighişoara îşi deschide porţile, începând de astăzi, celei de-a doua ediţii a Festivalului de blues. Startul va fi dat de pianistul Harry Tavitian, care se reîntoarce la o mare dragoste:

Sighişoara îşi deschide porţile, începând de astăzi, celei de-a doua ediţii a Festivalului de blues.
Startul va fi dat de pianistul Harry Tavitian, care se reîntoarce la o mare dragoste: bluesul. "Până în 1989 am cântat mult blues. Pentru mine şi pentru public era un gest de revoltă.
Bluesul, care se născuse din marea durere a negrilor de pe plantaţiile din sudul Americii, avea pentru noi aceeaşi semnificaţie.
Era un strigăt de libertate", spune artistul. Tavitian a cântat un blues foarte apropiat de formele lui tradiţionale, uneori cu ecouri de free sau ethno-jazz.
Vor mai concerta în această seară T.O.N.E. şi Blue Family din Serbia. Baicea Blues Band, Raw Hide (Serbia) şi Crossroads îi vor atrage pe cunoscători mâine seară, iar sâmbătă, în ultima zi de festival, vor susţine recitaluri Chris Tofield Band (S.U.A); Blues Opened Version şi Blues Company (Germania). În fiecare seară, începând cu ora 19.30, în sala de spectacole "Mihai Eminescu" din Sighişoara se va cânta blues autentic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite