Festival la Milano al românilor din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Români care şi-au făcut un nume în Italia încearcă să impună, timp de o săptămână, tradiţiile şi valorile culturale româneşti, făcând să răsune în unele dintre cele mai importante

Români care şi-au făcut un nume în Italia încearcă să impună, timp de o săptămână, tradiţiile şi valorile culturale româneşti, făcând să răsune în unele dintre cele mai importante zone din Milano acordurile specifice muzicii româneşti.
În Piaţa San Lorezzo, italienii vor avea ocazia să mănânce cozonac, pregătit la o patiserie românească din Torino, şi să deguste vinurile româneşti. "Festivalul a intrat în conştiinţa publicului din Milano şi din împrejurimi, aducând în ochii italienilor o imagine pozitivă de care România are nevoie aici", a declarat, pentru Adevărul, Violeta Popescu, coordonator cultural al Asociaţiei Românilor din Italia. Din programul festivalului nu vor lipsi muzica populară, cântece din Transilvania, Moldova, Muntenia sau Oltenia, şi nici muzica clasică, iar compoziţiile lui George Enescu, Ciprian Porumbescu sau Mihail Jora vor răsuna în Muzeul Civic, unul dintre cele mai importante muzee ale oraşului Milano. Între numele de prim rang participante se numără maestrul ştefan Coles, director artistic şi membru fondator al Academiei de Muzică din Erba - Como, scriitori români afirmaţi în pesajul italian - Ingrid Beatrice Coman şi Mihai Mircea Butcovan, sau profesorul de la Domus Academy din Milano, ştefan Davidovici. Evenimentul, care se va desfăşura între 17 şi 24 septembrie, este organizat de comunitatea românească din Milano: Asociaţia Românilor din Italia, în colaborare cu Primăria din Milano, Departamentul pentru Români în Străinătate, Institutul Român de Cultură şi Studii Umanistice din Veneţia şi Consulatul Român la Milano.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite