Fermierii din India îşi vând nevestele ca să îşi plătească datoriile- Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fermierii din India îşi vând nevestele ca să îşi plătească datoriile- Revista presei internaţionale
Fermierii din India îşi vând nevestele ca să îşi plătească datoriile- Revista presei internaţionale

Presa internaţională scrie despre fermierii indieni care îşi vând nevestele ca să îşi plătească datoriile, Obama a decretat stare de urgenţă sanitară în SUA sau trupele pakistaneze au capturat un lider taliban. Printre alte subiecte, sâmbătă peste tot în lume au avut loc manifestaţii focalizate pe nevoia de reducere a emisiilor de carbon, iar Coreea de Nord şi SUA reiau discuţiile asupra programului nuclear coreean.

Fermierii din India îşi vând nevestele ca să îşi plătească datoriile. Soluţia de supravieţuire a fermierilor din satele din India este una "primitivă". CNN scrie că aceştia au ajuns atât de disperaţi încât îşi dau nevestele pe bani. Un fermier recurge la acest gest atunci când ia bani cu împrumut şi nu îi mai poate returna. O femeie a mărturisit că soţul ei a vândut-o pentru 30 de zile unui bărbat foarte bogat, care a forţat-o efectiv să trăiască alături de el.

Obama a decretat stare de urgenţă sanitară în SUA
. Preşedintele SUA a declarat că virusul gripal H1N1 a devenit foarte periculos şi a dus la moartea a peste 1000 de persoane, iar din acest motiv a decretat stare de urgenţă naţională. New York Times scrie că autorităţile americane vor depune toate eforturile pentru a sprijini spitalele în misiunea lor de a trata pe cei afectaţi de gripă.

Lider taliban capturat.
Trupele pakistaneze au capturat, în urma unui asediu asupra unui sat taliban, pe liderul Hakimullah Mehsud. Victoria pakistanezilor vine după o săptămână de lupte în munţi împotriva talibanilor, scrie Times Online.

Demonstraţii împotriva încălzirii globale. Sâmbătă peste tot în lume au avut loc manifestaţii focalizate pe nevoia de reducere a emisiilor de carbon. Demonstraţia mondială a avut ca simbol numărul 350, care semnifică de fapt concentaţia carbonului din atmosferă.  Christian Science Monitor scrie că lumea protestează, în timp ce un sondaj arată că din ce în ce mai puţini americani cred că există dovezi clare care să demonstreze că pământul se încălzeşte.

Întâlnire diplomatică între Coreea de Nord şi SUA
. Ri Gun, deputat coreean, se va întâlni la New York cu un trimis special al SUA pentru a discuta despre programul nuclear din Coreea de Nord. Discuţiile despre programul nuclear din această ţară au fost întrerupte, însă cu ocazia acestei vizite ele vor fi reluate, scrie BBC.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite