Ferma de marijuana de la capătul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a fost anunţată de vecinii suspicioşi
Poliţia a fost anunţată de vecinii suspicioşi

O fermă de marijuana, cu o suprafaţă de 800 de metri pătraţi, a fost descoperită într-un sat uitat de lume din sudul judeţului Constanţa.

Afacerea pusă pe roate de trei indivizi, din care unul cu cetăţenie româno-canadiană, a fost desfiinţată joi de poliţiştii din comuna Chirnogeni, judeţul Constanţa. Gabriel Guleai (32 de ani), Roberto Feodor (37 de ani) şi Paul Diţescu (33 de ani) au cumpărat o casă în comuna Chirnogeni, satul Credinţa -o localitate cu 300 de locuitori. Banii veneau la Guleai, care, spun anchetatorii, ar fi fost şi cel care ar fi furnizat seminţele pentru marijuana, aduse din afara României.

O cocioabă drept paravan

Planul a fost bine pus la punct. În luna mai, cei trei au cumpărat casa unei bătrâne din centrul satului. Locuinţa, pentru care au plătit 14.000 de lei, era dărăpănată, însă avea avantajul că este împrejmuită de un teren de 4.000 de metri pătraţi. Prima lor grijă, spun vecinii, a fost să ridice un gard înalt, ce împrejmuieşte întreaga proprietate. Le-au spus curioşilor că vor să facă o seră de roşii şi una de flori, iar gardul ar fi ţinut zăpada şi vântul la distanţă. Ca măsură de prevedere, un doberman şi un lup patrulau în permanenţă proprietatea.

Prinşi cu 20 de kilograme de „iarbă"

Planul lor nu a durat mult. Cel care i-a prins firul este agentul-şef Florin Orneaţă, de la Poliţia Chirnogeni. Informat că în gospodăria celor trei se petrece ceva suspect, poliţistul i-a luat la ochi. Investigaţiile l-au dus către o descoperire neaşteptată: în noaptea de 3 spre 4 noiembrie a găsit între Credinţa şi Cobadin dovada. „Probabil au simţit ceva. Am găsit şase grămezi de plante, unele verzi, altele uscate, probabil pregătite pentru preparare. Mi-am sunat imediat şefii", povesteşte omul legii. Plantele s-au dovedit a fi marijuana. Poliţiştii i-au alertat pe ofiţerii antidrog şi s-au pus la pândă, până la sosirea mandatelor de percheziţie.

Făptaşii au încercat să scape de dovezi: au distrus plantele din sere, au încărcat marijuana rămasă în saci şi au părăsit satul Credinţa. Poliţiştii îi aşteptau. La volanul primei maşini, un Audi, se afla Guleai, iar cel de-al doilea autoturism, o Dacie, era condusă de Feodor. Guleai a oprit la semnalul poliţiştilor, însă Feodor a întors şi a fugit. Poliţiştii au făcut uz de armă şi au reuşit să îl prindă. În maşinile celor doi, poliţiştii au găsit saci ce conţineau aproximativ 20 de kilograme de marijuana. Ambii au fost reţinuţi, iar complicele lor, Diţescu, este căutat.

Vecinii sunt speriaţi

Localnicii au aflat cu spaimă că cei trei tineri se ocupau cu cultivarea drogurilor. „Ziceau doar «Bună ziua!» şi atât. Maşinile le băgau cu spatele până în curte. Casa nu era niciodată goală, făceau cu schimbul. Nu îmi vine să cred că făceau asta lângă copiii noştri", spune vecinul de vizavi de ferma de droguri. 

Poliţist cu state vechi

Agentul care a destructurat reţeaua este poliţist din anul 1989. Florin Orneaţă (44 de ani) a lucrat iniţial în IPJ Ialomiţa, iar în anul 1991 a fost transferat la Constanţa. De aproape 15 ani lucrează la Poliţia Chirnogeni. Descoperirea de joi este cea mai mare realizare profesională a sa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite