Feriţi-vă copiii de răceală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suplimentele de vitamine, alimentaţia bogată în legume şi fructe precum şi activitatea fizică fortifică organismul Portocalele, piersicile şi prunele combat simptome precum

Suplimentele de vitamine, alimentaţia bogată în legume şi fructe precum şi activitatea fizică fortifică organismul

Portocalele, piersicile şi prunele combat simptome precum iritaţiile în gât sau tusea. Sportul întăreşte organismul şi elimină senzaţia de oboseală.

"La începutul sezonului rece este bine ca timp de o lună să se facă o cură de vitamine şi preparate pe bază de Echinacea, pentru întărirea imunităţii organismului. De asemenea, se poate opta şi pentru Oscillococcinum, câte o tabletă pe săptămână, întregul anotimp rece", a explicat dr. Gabriela Mărgineanu, medic de familie la Andreea Medical Center din Capitală.

Potrivit specialiştilor chinezi, mâncărurile pe bază de legume proaspete ar trebui să domine meniul, în perioada toamnei, deoarece căldura din timpul verii a slăbit funcţia digestivă a organismului, astfel încât, la începutul toamnei intestinele sunt mai sensibile la bacterii.

Pentru a elimina simptome precum iritaţiile în gât sau tusea, este indicat să se mănânce multe fructe precum portocalele, piersicile sau prunele. "În zilele de toamnă este bine să profităm şi să cumpărăm cât mai multe legume şi fructe.

Sport în zone nepoluate

Cu toate acestea, cel mai bine ar fi ca în timpul verii să consumăm cât mai multe astfel de alimente, pentru a începe sezonul rece cu o rezervă de energie şi vitamine", a afirmat medicul de familie. Exerciţiile sunt o metodă bună de a ne întări organismul şi de a elimina starea de oboseală resimţită la începutul toamnei. "Sportul este bine-venit în aceste momente, cu condiţia ca exerciţiile să se facă într-o zonă nepoluată sau într-o sală cu un sistem bun de ventilaţie", a explicat dr. Mărgineanu.

Sfaturi pentru părinţi

Reamintiţi-le copiilor să se spele pe mâini de fiecare dată când folosesc toaleta, după ce se şterg la nas sau merg în mijloace de transport în comun.

Învăţaţi-i pe micuţi să nu împartă aceeaşi mâncare sau băutură cu alţi copii.

Îndepărtaţi-i de locurile în care se fumează, pentru a nu inhala fumul de ţigară. Studiile au arătat că acesta poate complica simptomele unei răceli.

Spuneţi-le copiilor să pună mâna la gură de fiecare dată când strănută sau tuşesc.

Virusul gripal, depistat în zece minute

Diferenţa dintre o banală gripă şi o răceală poate fi făcută în zece minute, cu ajutorul unui test care constă în prelevarea de secreţii din mucoasa nazală.

Testul, denumit QuickVue, mai poate stabili dacă există o infecţie cu virus gripal de tip A (cea mai comună formă de gripă şi cea mai agresivă) sau de tip B. Testul, care în străinătate costă aproximativ 13 euro, este disponibil şi în România. (Mirela Dădăcuş)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite