Fenomenul "romanii mor ca mustele pe sosele" nu poate fi oprit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In week-end, 4 morti intr-un accident pe E-60 intre Oradea si Cluj si 8 raniti pe un drum judetean din judetul Iasi

Desi statisticile IGP arata o continua scadere a evenimentelor rutiere si implicit a numarului de morti si raniti in accidente de circulatie, oamenii continua sa moara ca mustele pe soselele din Romania. Asa cum aratam in Adevarul de vineri, 7 noiembrie, in ciuda evidentelor optimiste ale politiei s-au inmultit accidentele cu 7-8 si chiar 10 morti sau raniti. Am putea spune ca ne aflam in fata unui fenomen. Nu trece o zi fara sa aflam despre un asemenea eveniment. La inceputul acestei luni, 7 tineri aflati intr-o Dacie mureau striviti de un TIR la Teius-Alba. Cateva zile mai tarziu, 5 persoane din Timis mureau la impactul unui ARO cu un copac, iar alte 4 au ajuns schilodite la spital. Soferul unui microbuz a atipit la volan, vineri pe DN-2 in apropiere de Sindrilita si a trimis si el 20 de oameni in stare grava la doctori. Fenomenul s-a repetat si in acest week-end, cand alte 18 persoane si-au pierdut viata in accidente si circa 35 au ajuns la spital in stare grava.
Patru morti dupa coliziunea unei Dacii cu un TIR pe E-60
Evenimentul rutier cel mai grav petrecut la sfarsitul saptamanii trecute s-a inregistrat pe E-60 in apropierea localitatii Tileagd-Bihor. Un autoturism Dacia 1300, condus de aradeanul Dumitru Drambau, 36 de ani, a fost zdrobit de un TIR, cu care a intrat in coliziune, dupa o depasire neregulamentara. Soferul Daciei si fiica acestuia, in varsta de doar 14 ani, au murit pe loc. Sanda Marcela Berce, 34 de ani, si fiica ei de 9 ani aflate pe bancheta din spate au decedat cateva ceasuri mai tarziu la spital. Politistii bihoreni apreciaza ca Dumitru Drambau se face vinovat de tragedie, el intrand in depasire fara sa se asigure.
Opt raniti din cauza supraincarcarii unei Dacii papuc
Un alt eveniment rutier grav a fost inregistrat in comuna Voinesti, judetul Iasi, pe drumul judetean 248A. Opt persoane au fost ranite grav. Sase dintre victime se aflau intr-un autoturism Dacia 1307, care, din cauza vitezei excesive, a parasit carosabilul, izbindu-se de un copac. Alte doua persoane implicate in accident se deplasau pe marginea drumului si au fost acrosate de autoturismul Dacia papuc. La fata locului au fost trimise de urgenta trei ambulante care au preluat victimele si le-au transportat la spital. Ifrim Constantin, 55 de ani, se afla ieri in stare foarte grava. Ceilalti raniti au fost stabilizati. Ei au declarat ca accidentul s-a datorat aglomeratiei din masina si vitezei excesive. Intre victime se afla si un baietel de 8 ani. Tot in week-end, pe soselele din Brasov s-au inregistrat 8 raniti, doi dintre acestia, bucuresteni plecati spre Poiana Brasov, ajungand in coma la spital.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite