Femeile - vegetariene, bărbaţii - carnivori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu american arată că, în timp ce femeile sunt programate genetic să consume fructe şi legume, bărbaţii preferă carnea În momentul în care se formează un cuplu, femeile tind

Un studiu american arată că, în timp ce femeile sunt programate genetic să consume fructe şi legume, bărbaţii preferă carnea

În momentul în care se formează un cuplu, femeile tind să impună obiceiul unei alimentaţii sănătoase, în timp ce bărbaţii nu fac decât să-l respingă.

Un studiu american prezentat recent în Conferinţa Internaţională de Boli Infecţioase desfăşurată la Atlanta a scos la iveală faptul că există diferenţe semnificative între sexe, în ceea ce priveşte stilul de alimentaţie şi durata de viaţă, conform iVillage.co.uk. Potrivit cercetării, femeile, care sunt programate genetic să trăiască mai mult decât partenerii lor, au o înclinaţie nativă către o alimentaţie bogată în fructe, legume, nuci, ouă şi iaurt.

În schimb, bărbaţii tind să mănânce mai multă carne şi alimente semipreparate. Însă, susţin nutriţioniştii, dieta bogată în grăsimi nu face decât să crească riscul apariţiei cancerului de colon şi de prostată. Statisticile internaţionale arată că dieta nesănătoasă cauzează între 10 şi 30% din decesele prin cancer.

Femeile, mai uşor de convins

"Faptul că bărbaţii aduc cu ei în cuplu acest regim alimentar carnivor este în defavoarea partenerei de viaţă", a explicat dieteticianul Amelia Lake, coordonatoarea studiului.

"Într-o relaţie, partenerii vin cu două sisteme diferite de alimentaţie, precum şi o puternică dorinţă de schimbare reciprocă a obiceiurilor culinare. În timp ce femeile încearcă să impună cuplului un stil de alimentaţie sănătoasă, bărbaţii nu fac decât să-l respingă", a adăugat dr. Amelia Lake.

Potrivit acesteia, există numeroase situaţii în care femeile sunt convinse de parteneri să le adopte regimul carnivor.

Cu toate că necesarul zilnic de calorii depinde de stilul de viaţă al fiecărei persoane, specialiştii nutriţionişti recomandă femeilor să nu consume mai mult de 2.000 de calorii pe zi. În cazul bărbaţilor, aportul caloric trebuie să fie de 2.500 de calorii pe zi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite