Femeile britanice vor fi eliberate din puşcării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de la Londra a anunţat ieri că va închide toate penitenciarele de femei, în cel mult zece ani. Zeci de mii de deţinute vor fi eliberate şi, de-acum încolo, nicio femeie nu va mai

Guvernul de la Londra a anunţat ieri că va închide toate penitenciarele de femei, în cel mult zece ani. Zeci de mii de deţinute vor fi eliberate şi, de-acum încolo, nicio femeie nu va mai fi trimisă după gratii. Doar criminalele periculoase îşi vor mai pierde libertatea, dar ele vor fi găzduite în vile cu paznici la poartă, în interiorul cărora îşi vor organiza viaţa cum vor.

Condamnatele vor forma "familii" de câte 15-20 de femei, îşi vor găti şi îşi vor spăla rufele singure. Mamele, dacă nu sunt periculoase pentru copii, vor fi lăsate acasă, lângă familie, dar nu vor putea părăsi locuinţa decât pe distanţe foarte mici.

Pentru protecţia minorilor

Motivele care au determinat această decizie sunt multiple, dar cel mai mult a cântărit faptul că femeile au, în general, pedepse mici de executat, iar în răstimpul cât stau la puşcărie cel mai mult suferă copiii lor, care n-au nicio vină. Ei sunt adesea rău îngrijiţi de taţii nepricepuţi sau sunt abuzaţi prin căminele de orfani. Un alt motiv: rata mare de sinucideri. Femeile nu suportă uşor detenţia, majoritatea manifestând intenţii sinucigaşe încâ din primul an de puşcărie.

În plus, o analiză a infracţiunilor comise de femei a dus la concluzia că, în 80% din cazuri, ele ajung la puşcărie din cauza sărăciei, dar nu sunt periculoase pentru societate sau familie. Dacă rămân acasă, ca să-i îngrijească pe cei mici, e mult mai bine pentru toată lumea. În perioada "condamnării", femeile vor purta brăţări cu dispozitive GPS şi vor fi monitorizate prin satelit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite