„Femeile vor bărbaţi cu meserii murdare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mike Rowe prezintă emisiunea „Meserii murdare“, difuzată de Discovery Channel în fiecare miercuri, la ora 21.00. Prezentatorul, care intră în „pielea“ celor mai năpăstuiţi profesionişti, spune că fără aceste meserii murdare civilizaţia noastră ar începe să se destrame.

Până acum, cel mai dezgustător episod filmat vreodată pentru emisiunea de pe Discovery Channel este cel cu peştera liliecilor. „Nu există pe planetă loc care să se poată compara cu o peşteră plină cu lilieci: mă scufundam în guano de liliac şi în acelaşi timp eram muşcat de milioane de gângănii mâncătoare de carne, care trăiesc în acel guano“, povesteşte Rowe, amintindu-şi amuzat.

Dacă ar fi să realizeze un top al celor mai murdare meserii, Rowe spune că acest clasament se schimbă frecvent, în urma episoadelor pe care le filmează. În acest moment, topul îi conţine, pe lângă biologul expert în lilieci, şi pe mecanicul care repară pompa într-o uzină de tratare a apelor reziduale, pe cel care castrează berbeci cu dinţii, pe fermierul care cultivă viermi de momeală, pe cel care transplantează cactuşi şi, nu în ultimul rând, pe cel care testează costumele de protecţie împotriva rechinilor.

Întrebat dacă s-a gândit să intre vreodată în politică, simpaticul prezentator răspunde: „Anumite meserii sunt prea murdare, chiar şi pentru mine“.

O „meserie murdară“ poate fi periculoasă, urât mirositoare şi o combinaţie din amândouă. Mike Rowe spune că cele duhnitoare îi rămân mai puternic în minte. „La meseriile periculoase, imediat ce îţi trece spaima, nu mai ţii minte lucrurile aşa cum s-au întâmplat. Nu mai pot să ţin minte totul la fel de limpede cum îmi amintesc mirosul peşterii cu lilieci sau mirosul unui loc numit «Skulls Unlimited» sau mirosul animalelor strivite de maşini pe autostradă.

Dacă mă gândesc la aceste lucruri, amintirile sunt la fel de clare ca atunci când le-am trăit.“ Pe parcursul filmărilor la „Meserii murdare“, Mike s-a rănit de mai multe ori. „Am avut două degete rupte la mâini şi trei la picioare, coaste fisurate, o groază de copci, dar toate astea sunt minore, se vindecă destul de repede şi nu îmi bat prea mult capul cu ele. O dată mi-am rupt un dinte, am avut nasul spart“, explică el.

Părţi pozitive

Cu toate acestea, există şi părţi pozitive ale meseriilor murdare. „Eram actor. Cântam. Făceam multe lucruri, dar foarte diferite şi mult mai curate. Vestea cea bună însă este că niciodată nu m-am simţit atât de bine ca acum.“ Pe lângă sentimentul de împlinire, Rowe are un avantaj în plus: femeile sunt mai interesate de el. „Nu ştiu de ce sunt interesate femeile de bărbaţi care se târăsc prin canalizări, rămân blocaţi în peşteri pline de lilieci sau smulg cu dinţii testicule de berbec, dar trăim într-o lume nebună“, conchide el.

De la operă la murdărie

Mike Rowe are un CV înţesat de meserii cum nu se poate mai diferite: a fost bariton la Opera din Baltimore, a prezentat emisiuni de teleshopping, narează nenumărate show-uri Discovery şi încearcă „Meserii murdare” de peste trei ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite