Femeia de 70 de ani, condamnată la închisoare, a fost graţiată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a decis, ieri, s-o graţieze pe femeia din Suceava, de 70 de ani, condamnată la trei luni de închisoare cu executare pentru nerespectarea unei hotărâri

Preşedintele Traian Băsescu a decis, ieri, s-o graţieze pe femeia din Suceava, de 70 de ani, condamnată la trei luni de închisoare cu executare pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti.

"Preşedintele Băsescu a semnat decretul de graţiere pentru Maria Zlavoc, pentru restul neexecutat din pedeapsa de trei luni de închisoare, aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a hotărârii judecătoreşti.

Maria Zlavoc nu are antecedente penale, iar din concluziile rapoartelor de expertiză medico-legală rezultă că aceasta suferă de cardiopatie ischemică dureroasă cronică, hipertensiune arterială oscilantă, diabet zaharat, discopatie lombară, necesitând internare pentru tratarea acestor boli", se arată într-un comunicat al preşedinţiei. Bătrâna a plecat, ieri după-amiaza, acasă, convinsă că rugile ei înălţate la cer au scăpat-o de închisoare.

"Să vă dea Dumnezeu sănătate la toţi"

Până la venirea membrilor familiei, bătrânica a stat în sala de aşteptare şi s-a mai rugat o dată pentru sănătatea tuturor: a cadrelor penitenciarului, a preşedintelui, a "lui don judecător", a "domnilor cu aparatul de vederi" şi a tuturor celor care au fost alături de ea.

"Să vă dea Dumnezeu sănătate la toţi, că m-aţi ajutat să mor acasă! Nu voi muri până nu vă voi pomeni pe toţi!", au fost ultimele cuvinte, rostite printre lacrimi de fericire, de mătuşa Maria înainte de a părăsi penitenciarul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite