Felix scoate ghearele la Monica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ceea ce priveşte reforma justiţiei. Deputatul PC Sergiu Andon, preşedintele Comisiei juridice din Cameră, a cerut, ieri, primului-ministru să deblocheze reforma din acest sector prin înlocuirea

ceea ce priveşte reforma justiţiei. Deputatul PC Sergiu Andon, preşedintele Comisiei juridice din Cameră, a cerut, ieri, primului-ministru să deblocheze reforma din acest sector prin înlocuirea ministrului de resort cu unul "onest şi sincer" şi să facă tot posibilul să nu mai amâne intrarea în vigoare a noului Cod Penal. "Dacă aceste măsuri nu vor fi luate, voi propune Partidului Conservator ieşirea de la guvernare şi introducerea unei moţiuni de cenzură", a arătat Andon într-o declaraţie politică citită în plenul forului legislativ. Deşi deputatul conservator a precizat că solicitările şi criticile la adresa lui Macovei au fost făcute în nume personal, purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a arătat că formaţiunea sa îşi însuşeşte integral punctele de vedere respective. Documentul prezentat de Sergiu Andon în faţa deputaţilor conţine critici dure la adresa Monicăi Macovei, care este acuzată că nu a luat decât măsuri "haotice, distructive, animate de răzbunări şi lupte personale ori de dorinţa întreţinerii unei false aureole de haiduc al dreptăţii".
"Reforma Macovei a început prin demonizarea întregului corp al magistraţilor, a justiţiei ca sistem, ceea ce nu numai că este greşit, ci este catastrofal. Subminarea încrederii în justiţie ca sistem a produs consecinţe negative în conştiinţa populaţiei, care vor dura ani şi ani de zile, reprezentând un pericol pentru însăşi siguranţa naţională", a spus conservatorul. El a accentuat că instituţia condusă de Macovei a excelat fie în proiecte proaste, fie într-o atitudine de delăsare, culminând cu cazul "scandalos" al tergiversării intrării în vigoare a Codului Penal adoptat în 2004. "Motivul stupefiant al acestei întârzieri s-a văzut recent, când ministrul justiţiei, în loc să impulsioneze intrarea în vigoare a Codului Penal, eventual să-l îmbunătăţească, să completeze legislaţia cu un nou Cod de Procedură Penală, a venit cu cârpeli făcute pe legislaţia ceauşistă din 1968", a declarat deputatul PC.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite