Federaţia de Polo, vinovată pentru intoxicarea copiilor cu clor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea celor patru copii intoxicaţi cu clor la bazinul Floreasca s-a ameliorat în cursul nopţii, dar băieţelul de 5 ani rămâne internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Grigore

Starea celor patru copii intoxicaţi cu clor la bazinul Floreasca s-a ameliorat în cursul nopţii, dar băieţelul de 5 ani rămâne internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Grigore Alexandrescu.
Doi copii au fost externaţi, iar alţi doi rămân sub tratament la secţia de Toxicologie. În acelaşi timp, verificările au scos la iveală o serie întreagă de nereguli la piscina unde părinţii îşi aduceau copiii să înveţe înotul. Angajaţii bazinului nu au putut să prezinte autorităţilor care fac ancheta toate documentele care să arate cine administrează bazinul, nu exista un registru de intrări, unul privind primenirea apei, şi nici personal specializat. "Le-am solicitat să prezinte un contract de service şi de verificare periodică a instalaţiei respective. Nu l-au prezentat şi au motivat că bazinul respectiv este al Federaţiei Române de Polo, iar cei de la Federaţie nu au bani. Am încheiat actul de control şi am stabilit o amendă de 250 milioane de lei. De asemenea, am decis şi oprirea imediată a funcţionării bazinului", ne-a declarat Constantin Cerbulescu, directorul executiv al Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor din Bucureşti. şi Poliţia a demarat cercetări la Bazinul Floreasca, sesizându-se din oficiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite